Benedicte ble historisk da hun traff blink

Da hun forsøkte å beskrive følelsene sine, var hun tom for ord. – Det er helt ubeskrivelig, sier hun.

Jente smiler med pokal og blomster foran et podium

HISTORISK: Benedicte Guttorm er den første samen, og finnmarkingen som noen gang har vunnet tittel på landsskytterstevnet.

Foto: Privat

Fredag var det duket for feltskyting i den eldre juniorklassen på landsskytterstevnet, og seieren gikk til 17-åringen Benedicte Guttorm fra Karasjok.

– Jeg har mange tanker i hodet om det, men jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Det er helt ubeskrivelig, sier en skjelven Benedicte.

I følge Terje Vestvik, kommunikasjonssjef i Det frivillge Skyttervesen, er hun historisk.

– Det er ingen finnmarkinger eller samer som har vunnet før, sier han.

Det var rundt 5000 deltakere totalt på Landsskytterstevnet, som i år ble arrangert i Stjørdal, 130 mil fra Karasjok. Hit har Benedicte kjørt med mor og far. Lettelsen var derfor stor da hun traff blink.

– Vi ble både letta og glad, for dette har hun jobbet mye for, forklarer mamma, Inger-Ann Paulsen.

Ungdom på podium

SEIER: Ungjenta Benedicte kunne klatre øverst på pallen etter felt-seieren.

Foto: Privat

Feltskyting foregår fra midlertidige standplasser ute i terrenget på varierende avstander fra 100 og helt til 600 meter.

På landsskytterstevnet er det et høyt konkurransenivå, i følge Gunnar Uglem, presse- og infoleder for Landsskytterstevnet.

– Nivået er svært høyt i alle klasser, og det er en stor prestasjon å vinne ved felt- og baneskyting, sier Uglem.

Benedicte kjempet også om seieren i baneskyting med Espen Elias Vigemyr, men etter en nervepirrende omskyting i finalen, måtte hun si seg fornøyd med 2. plass.

– I det jeg så resultatet kjente jeg en liten skuffelse, men da jeg stod på pallen så kjente jeg kun glede av å kunne stå der, forteller hun.