NRK Meny
Normal

Beklager homsediva-status

Olga Solyanik beklager torsdag sin egen Facebook uttalelse om en kjent samisk stylist.

Erlend Elias Bragstad.

Erlend Elias Bragstad følte seg mobbet av en Facebook-status publisert tidligere denne uken. Nå beklager skriverem dette.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Det var etter en tur ut med sin mann 1. påskedag at Solyanik smelte inn en Facebook status som fikk mange til å reagere:

"Hvorfor stygge folk har så stygge uttallerser. Liksom proiminerte samiske designere sedner oss til helvete fordi vi har ikke tilffredstilt drikkekrav til en homsediva. For øvrig elsker jeg homser! Både samiske, norske, russiske osv. så lenge de klarer botoxen til å komme på en riktig plass:) Elsker botoxen min også. Men det er ikke alle som klarer å få det til riktig:) he he. Men vi støtter folk som er litt handikap"

– Jeg mente det ikke sånn

Statusen ble fjernet etter fire timer, men mange rakk å reagere. Så også den kjente stylisten Erlend Elias Bragstad, som følte seg direkte mobbet.

Det kokte helt over for kvinnen, som er gift med produsenten for musikkfestivalen, da noen skal ha snakket stygt til hennes mann.

– Jeg ble skikkelig sint fordi mannen min ble grovt sjikanert, sier Solyanik til NRK Sápmi.

Bakgrunnen til denne denne påståtte sjikanen forklarer designer Anne Berit Anti på følgende måte.

- Jeg møtte produsentgruppen på et utested dagen etter. Der fikk jeg høre at «homsediva» Erlend Elias Bragstad ikke lenger var velkommen på deres arrangementer fordi han var så kravstor. Da ba jeg dem om å reise en viss plass, sier Anti.

Etter denne diskusjonen kom Solyanik med sin Facebook oppdatering. Dette går hun nå ut og beklager. Grunnen til sinnet er at en samisk designer skal ha bedt mannen hennes om å reise en viss plass.

I ettertid skjønner hun at folk reagerer sterkt på statusen, særlig når «homse» ble oppfattet som et skjellsord. Jeg mente det ikke sånn.

Det var heller ikke meningen at stylist Erlend Elias Bragstad skulle blandes inn i dette, reaksjonen kom på grunn av utspill mot hennes mann.

Hør saken her: