Beaivváš: Tre herrer innelåst i et offentlig toalett mellom jul og nyttår

Snart skal forestillingen «Dievddut - Herrer» underholde teaterpublikummet i Sápmi.

Dievddut - Herrer

Her er skuespillerne Egil Keskitalo og Iŋgor Ántte Áilu Gaup i en scene fra stykket

Foto: Aslak Mikal Mienna / Beaivváš

Hva skjer når tre menn med ulik bakgrunn samtidig blir innelåst i et kjøpesentertoalett i julehelgen? Hvordan har man julemoro i et slikt toalett? Hvordan deler man et glass innlagt kirsebær i rom? Hvordan holde sulten unna?

Dette og andre hemmeligheter avsløres i denne heidundrende komedien om menneskelige relasjoner under merkelige omstendigheter.

– Vi håper at denne forestillingen skal glede publikum stort og også gi noe å tenke på før julefreden legger seg, skriver Beaivváš samiske nasjonalteater i en pressemelding.

Dievddut - Herrer

Den tredje herren i stykket er Nils Henrik Buljo. Her ser han noe oppgitt ut.

Foto: Aslak Mikal Mienna / Beaivváš

Svensk komedie

Årets julemoro for voksen fra Det samiske sasjonalteatret Beaivváš er den svenske komedien «Dievddut - Herrer».

Stykket er i bunn og grunn ikke noe annet enn et mikrokosmos av vår tradisjonelle familiebaserte julefeiring: et knippe mennesker er prisgitt hverandres selskap i en kort, men hektisk periode av forventet glede.

Premieren er i Guovdageaidnu den 25. november og etter det reiser komedien på turné til og med 21. desember. Turnéen avsluttes da i Tromsø.

– Komedien gjør en turné ganske så bredt og vidt i Sápmi, og som vanlig, så besøker vi steder på både norsk, svensk og finsk side. Nytt i turnésammenheng er at komedien også besøker Vuotso på finsk side, noe vi ikke har gjort på titalls år, heter det i pressemeldingen.