Normal

AWG åpnet

Futsalspilleren Kari Triumf bar det samiske flagget under åpningsseremonien av Arctic Winter Games 2016 søndag kveld ved midnatt. – Det er en stor ære for meg, sier hun.

Åpning av Arctic Winter Games 2016

– Det er veldig gøy og en stor ære, men det blir også skummelt å gå fremst med flagget foran så mange personer. Jeg ble nervøs når jeg fikk høre at jeg skulle bære flagget, men akkurat nå er jeg ikke så veldig nervøs, sier Sápmi futsalspiller Kari Triumf.

  • Se klipp fra åpningsseremonien i hovedbildet!

Søster nummer tre som deltar i AWG

Kari Triumf har to store søstre som tidligere har spilt futsal for Sápmi under Arctic Winter Games, og hun vil også vinne AWG, slik søstrene hennes har gjort.

– Det er veldig artig at jeg er den tredje søsteren som får lov å delta i AWG. Og siden begge har vunnet gull, så må jeg også vinne gull, for jeg vil ikke være dårligere enn mine søstre, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kari Triumf
Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK

Kari Triumf ble skadet før jul, men hun fikk likevel bli med og sier at hun er klar for å spille kamper.

– Jeg ble skadet rett før jul, jeg forstuet ankelen så to leddbånd røk av og et sene røk nesten av. Jeg har fått beskjed av fysioterapeuten at jeg kan spille kamper hvis jeg tar det litt rolig og teiper ankelen bra, forteller hun.

Triumf er forsiktig med å peke ut favoritten i Arctic Winter Games, men hun tror at turnering blir suksess for Sápmi.

– Jeg tør ikke si helt sikkert at Sápmi er favoritten, men jeg jeg tror vi kommer til å gjøre det bra, sier hun til slutt.