AWG 2012 mangler 700 frivillige

Drøye halvannen måned før Arctic Winter Games 2012 starter, har arrangørene i Whitehorse i Canada ennå ikke fått alt på plass.

Hjemmesiden til Arctic Winter Games 2012

Arctic Winter Games 2012 søker fortsatt etter frivillige.

Foto: Skjermdump: Dan Robert Larsen / NRK

Arrangørene av årets arktiske vinterleker i Whitehorse kaller kalles for «The Arctic Winter Games host society» og de opplyser at det er behov for 1.700 frivillige for at lekene skal gå mest mulig knirkefritt.

De mangler fortsatt folk til bevertning, transport og sikkerhet. Nå begynner tiden å bli knapp fordi de frivillige helst skal gå gjennom en sikkerhetsklarering (RCMP background check) før de kan godtas.

– De frivillige for sikkerheten har stort sett tilgang til flere steder enn majoriteten av de frivillige. For å si det slik, en parkeringsvakt vil ikke få tilgang til alle stedene hvor idrettsungdommen oppholder seg, sier sikkerhetsansvarlig Kelly Plamondon til CBC .

– En grundig sjekk

Plamondon sier det er nødvendig med en grundig sjekk av alle de frivillige som kommer i kontakt med idrettsfolkene og folkene rundt dem.

– De frivillige for sikkerhet og alle andre frivillige må gjennom en sjekk blant annet om de finnes i strafferegisteret for å se om de er skikket til oppdraget, forklarer Plamondon.

Selv om de fortsatt mangler en stor del av det som trengs av frivillige opplyser arrangørene at de er i ferd med å få et sterkt team.

På lørdag opplyste den canadiske regjeringen at de har bevilget tilsammen 1 million dollar til lekene gjennom Departementet for canadisk arv (Department of Canadian Heritage) og Kontoret foøkonomisk utvikling i det nordlige Canada (the Canadian Northern Economic Development Agency). I tillegg har regionsregjeringen i Yukon bevilget 1,4 millioner dollar.

Arctic Winter Games holdes annet hvert år, og rullerer mellom de deltagende regionene.

– Å ha lekene i Whitehorse gir Yukon muligheten til å vise sitt dynamiske kulturelle nærvær og topp fasiliteter, noe som gjør regionen til en ideel vert, sier medlem av Yukon-parlamentet Ryan Leef.

Mer enn 2.000 idrettsutvøvere fra arktiske strøk deltar i Arctic Winter Games 2012, som går av stabelen i Whitehorse 4. til 10. mars.