Hopp til innhold

Ávvuda logi jagi artistan ođđa lávlagiin

Elin Kåven lea juo beaggán logi jagi artistan. Dán son ieš ávvuda ođđa musihkkavideoin.

Elin Kåven ávvuda logi jagi artistan. Dá ođđa musihkkavideo «Hiras».

Elin Kåven

Elin Kåven illuda go lea lundui fas beassan, dohko son lohká iežas gullat

Foto: Freddy Ludvik

Elin Kåven muitala iežas guođđán Kárášjoga dalle go álggii lávlut ja beaggigođii. Son lei fárren stuorra gávpogii danne go doppe ii dárbbašan geasage čilget manne lávlu, ja manne láhtte ná ja nuo.

Imašin lohká go doppe ii dovdan iežas leat oadjebassan ges nuppe láhkai, ii son dohko moktege gullan.

Son áibbašišgođii fas lundui.

Fárrii davás lagabui luonddu

Stuorragávpoga guđii ja fárrii Áltái. Doppe beassá návddašit luonddu. Datges balddihii su go fuomášii man sakka son lei váillahan luonddu.

Máŋgii lea dáhpáhuvvan ahte son ribaha gatnjaliid go lea váccašeamen luonddus. Ii dárbbaš eará go oaidnit meahcci beziid, de cirro son.

Dál diehtá ahte gullá lundui, son ferte beare ássat luonddu lahka. Dalle dovdá easká iežas leat ollislaš. Son beare lea luonddu olmmoš.

Lávlla muitala sus alddis

Ođđa lávlla «Hiras» lea sihke singel hámis ja musihkkavideos.

Elin Kåven muitala dán lávlaga muitalit su iežas eallimis. Mo son dovddai iežas dego láhppon stuorra gávpogii. Ii dovdan iežas oadjebassan doppe, son dego balái, ii šat luohttán alcces.

Lei árgi ja hearki, ii luohttán ii geasage. Danne bijai son lávlagii namman "Hiras".

Korte nyheter

 • Evakueringene i Troms videreføres

  Politiet i Troms informerer lørdag ettermiddag om at evakueringa av de 22 innbyggerne i Breivikeidet, Oldervik, Vasstrand i Tromsø kommune, samt de berørte beboerne på Reinøya i Karlsøy kommune, videreføres.

  Skredsituasjonen er uendret i Troms, og politimester i Troms har derfor besluttet å videreføre evakuering på Reinøya, Oldervik, Breivikeidet og Vasstrand inntil videre.

  Politimesterens beslutning er gjort etter anbefaling fra kommunene og aktører med skredfaglig kompetanse.

  Lørdag og søndag vil det gjøres skredundersøkelser på lokasjonene som er evakuert. Det vil gjøres daglige vurderinger om evakueringen skal oppheves.

  De evakuerte blir orientert av sine kommuner.

 • Venter 1.000 skiturister, men får ikke sendt SMS om snøskredfare

  De får ikke lov å sende ut SMS om snøskredfare på egenhånd, derfor ber nå Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen om en najsonal varslingstjeneste.

  – Justis- og beredskapsdepartementet må ta et overordnet ansvar for å sørge for skikkelig informasjon og varsling til alle som besøker Troms.

  To utenlandske skiturister omkom i skred i Lyngen og Nordreisa fredag. Begge stedene var det svært dårlig vær.

  – Det var tidenes dårligste 31. mars. Det var 10 meters sikt, og enda er det hundrevis av turister som beveger seg ute i fjellene. Det tyder på at vi ikke gjør en god nok jobb på forebygging. Jeg føler litt maktesløshet, vi opplyser overalt der vi har mulighet, sier Johnsen.

 • – Folk isolert av snøskred mangler mat og medisin

  Etter varsler om at mennesker isolert av snøskred mangler mat og medisiner, setter Finnmark Røde Kors alle frivillige i beredskap. Det melder Røde Kors i en pressemelding.

  – Vi har lørdag fått de første rapportene om at mennesker som er isolert ikke har tilgang på mat og i noen tilfeller medisiner, så det haster å få hjulpet mennesker som nå er rammet av de mange snøskredene, sier Anette Kristiansen Karlsen, distriktsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps i Finnmark.

  Politiet sier til NRK at de ikke er kjent med at folk som er isolert mangler mat og medisiner.