Hopp til innhold

Ávju vant bronse i Norway Cup

Det ble tap for Ávjus småjenter i dagens semifinale i Norway Cup, men bronsejentene fra Karasjok har likevel stor grunn til å smile.

Ávju småjenter - Norway Cup 2013

Ávju småjenter jubler over bronsemedaljen i Norway Cup.

Foto: May-Britt Hansen Balto / Ávju

– Det er veldig sterkt gjort av jentene våre å nå så langt. Det er vi stolte av. Akkurat nå føler flere av spillerne seg veldig skuffet. De hadde håpet å gå hele veien til finalen. Men det var ikke mye om å gjøre at vi skulle klare det, forklarer Ávjus hjelpetrener Leif Ole Anti.

Jenter 14-laget til Ávju er med i Norway Cup for første gang i år. Og laget har hatt mye å juble for i løpet av uka i Oslo.

Ávju småjenter - Norway Cup 2013

Ávju småjenter har vartet opp med mye god fotball på Ekebergsletta.

Foto: May-Britt Hansen Balto/Pressebilde / Ávju

I fredagens semifinale møtte karasjokjentene Ålesundslaget Blindheim.

Kampen startet klokken ni på morgenen, og heiaropene til Ávju runget på både norsk og samisk rundt banen. Men ute på banen fikk finnmarkingene det tøft. Det ble tap 1-2.

– Det laget vi møtte var veldig bra. I begynnelsen av kampen hadde vi en nervøs start, men vi klarte å holde 0-0 helt til pause. Rett etter hvilen gikk de opp i 1-0. Ikke lenge etterpå ble det 2-0. Våre jenter klarte imidlertid å samle seg til en offensiv og dette førte til at Wenche Østby reduserte til 1-2. Og etter det presset vi på alt det vi klarte, men flere mål ble det ikke, opplyser Anti.

I Norway Cup spilles det ikke bronsefinale i de minste klassene. De tapende lagene i semifinalen blir derfor begge automatisk bronsevinnere.

– Viktig for en liten klubb

Spillerne og laglederne i Ávju kommer ikke til å henge med hodet lenge etter dagens semifinaletap. Laget vil heller fokusere på bragden på Ekebergsletta i Oslo. En bronse i A-sluttspillet i Norway Cup betyr nemlig veldig mye for en liten klubb. Faktisk har ingen lag fra Karasjok noen gang tidligere nådd semifinalen i Norway Cup.

– Dette betyr veldig mye fordi vi nå får veldig mye oppmerksomhet, både her på Ekebergsletta og når vi senere kommer hjem. Kanskje vi også får flere spillere. Jeg vet nemlig at det finnes flere talenter i Karasjok, sier Anti.

(Artikkelen fortesetter under bildet)

Ávju småjenter - Norway Cup 2013

Peptalk for Ávju-jentene før dagens semifinale.

Foto: May-Britt Hansen Balto/Pressebilde / Ávju

Hvordan skal bronsemedaljen feires når dere kommer hjem?

– Det blir ikke tid til noen stor feiring. Vi skal nemlig delta i Altaturneringen. Den starter bare noen få dager etter at vi har kommet hjem igjen, forklarer hjelpetrener Leif Ole Anti.

Deltar ikke i seriespill

Hovedtrener Jan Arthur Hansen opplyser til Norway Cups egen hjemmeside (ekstern lenke) at karasjoklaget bare deltar i cuper, og ikke i noe seriespill.

– Vi deltar ikke i serien på grunn av de lange avstandene i Finnmark. Derfor har vi satset en del på cuper i stedet. I Finnmark har vi gjort det bra og vunnet nesten alt, opplyser Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avju nie

Ávju-jentene tar en pust i bakken på Ekebergsletta.

Foto: Elle Grethe Hætta

Treneren tror Ávju kan hevde seg bra i Norway Cup neste år også.

– Halvparten av laget er født i 2000, så de kan være med neste år også, mens i år har vi møtt mange rene 1999-lag, forklarer Jan Arthur Hansen.

13-åringene Ida Emilie Gaup og May Irene Anti er to av bronsejentene til Ávju. De er fornøyde med sitt første besøk på Norway Cup.

– Det har vært bra, sier jentene.

De hadde ikke trodd de skulle komme så langt som de har gjort. Men hva er så årsaken til suksessen?

– Vi har veldig bra laginnsats, sier Ida.

Korte nyheter

 • Meahccebuollin várra stuorra osiin Davvi-Norggas

  Les på norsk:

  Sotnabeaivvi rájes lea báikkálaš várra suoidne- ja daŋasbuollimii Nordlánddas, Romssas ja Finnmárkkus. Meteorologalaš instituhtta sádde danne fiskes várrehusa.

  Goike guovlluin sáhttá šaddogeardi álkit buollát, danne ferte leat várrugas dolain. Dán ávžžuhit meteorologat.

  Várrehus gusto dassážii go arvá doarvái.

  Farevarsel 20. juli
  Foto: Meteorologene
 • Fortsatt utfordringer på noen apoteker etter globalt IT-kaos

  Noen apoteker sliter ennå med ettervirkninger av det massive IT-kaoset som oppsto fredag.

  Blant norske apoteker gikk IT-skandalen spesielt ut over apotekkjeden Apotek 1. Fredag måtte de stenge alle sine filialer, men de kom etter hvert opp igjen i drift.

  – De fleste Apotek1 apotek har tjenester som normalt, og for de apotekene der det fremdeles er utfordringer har Apotek 1 satt inn nødvendige tiltak for å sikre tilgang til medisiner, opplyser enhetsleder Kristine Romøren i Direktoratet for medisinske produkter til NTB lørdag formiddag.

  A sign notifies customers of a temporary closure due to IT issues at a Liquorland store in Canberra

  Alvorlige dataproblemer rammet hele verden: «Historiens største IT-kollaps»

  Alvorlige dataproblemer rammet systemer over hele verden fredag. Crowdstrike sier nå at problemet er løst.