Hopp til innhold

Åtte rein døde etter togpåkjørsel

Reineierne hadde varslet Jernbaneverket om at de ville krysse toglinja. Nå har de funnet åtte døde rein etter at tog kjørte i reinflokken på Rørosbanen.

Rein død saltfjellet

Bildet er tatt ved en tidligere påkjørsel

Foto: Knut Rindahl / NRK

Det skriver adressa.no .

Det var i forbindelse med at reineiere skulle forflytte en reinflokk at et passasjertog kjørte ned flere rein i flokken på Harborg, to mil nord for Røros, ved 16-tiden fredag. De har funnet åtte døde rein, men frykter at det er rein som er skadd.

– Jeg sto og så på at toget kom. Det hele var tragisk. Reinflokken skulle bare forflytte seg ti meter til, så hadde alle vært over toglinja, sier reineier Magne Haugom til adressa.no.

– Det som er trist i det hele er at Jernbaneverket visste at vi skulle komme. Jeg kan ikke fatte og begripe at toget ikke reduserte hastigheten, sier Haugom.

Jernbaneverket bekrefter at de ble varslet, men at de ikke fikk varslingen i tide.

– Når den kom var det for sent. Dermed fikk vi ikke varslet toget i tide, sier pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til adressa.no.

Korte nyheter

 • Ingen kommunal største til årets røverheat under Kara-X

  Karasjok motorklubb hadde søkt om penger til årets røverheat under Kara-X. Det blir det ingenting av, fordi det ikke er noe penger å gi, svar assisterende kommunedirektør Johanna Unga til Ságat.

  – Vi har svart at på grunn av den økonomiske situasjonen har man ikke satt av penger til det formålet, og man innviler ikke søknanden, sier hun til Ságat.

  Hun forteller at dette er de må se videre på når neste års budsjett utformes

  – At vi har penger til sånne type søknader, Sier Unga til Ságat

  Kara X 2017
  Foto: Ellen Agneta Norvang / NRK
 • Høy nordlysaktivitet i Nord-Norge de neste dagene

  Det kan være lurt for folk i Nord-Norge å gå en tur ut på kveldstid de neste dagene. Sannsynligheten for å se nordlys er stor.

  – Både indeksen for nordlys og været ser veldig bra ut. Det ligger et belte som skal dekke stort sett hele Nord-Norge de neste tre-fire dagene, sier meteorologikonsulent Rune Skoglund.

  De neste dagene har Nord-Norge en KP-indeks på mellom 3 og 5, avhengig av hvor man er.

  Men det må ikke bare være høy nordlysaktivitet. Vær og lite skydekke må også spille på lag.

  – Når jeg ser på skydekket for Nord-Norge, så ser det ganske bra ut. I hvert fall for Troms sin del.

  Skoglund sier at det jevnt skal være lite skyer i landsdelen, og trekker frem at de indre delene av både Troms, Finnmark og Nordland har en veldig god prognose.

  – Men for å være helt sikker ville jeg bevegd meg innover og ikke utover mot kysten, der er det ofte litt mer skyer, anbefaler Skoglund. Skriver NRK Troms og Finnmark

  Nordlys over Lofoten
  Foto: Johannes Groll / Unsplash
 • 3 biler involvert i trafikkuhell

  I Tønsvik i Tromsø er 3 biler involvert i trafikkuhell, det er kun materielle skader informere politiet på Twitter

  Tønsvika, Troms
  Foto: NRK Grafikk / Jørgen N. R. Westerberg