Åtte politifolk i Quebec suspendert for påståtte seksuelle overgrep mot urfolkskvinner

Edith Cloutier i Val-d`Or Friendship Centre mener at det nå haster å gjennomføre en nasjonal høring om overgrep mot urfolkskvinner.

Rømte med helikopter i Canada

Illustrasjonsbilde av canadisk politi.

Foto: Francis Vachon / Ap

– Jeg blir ikke overrasket om det samme skjer i Winnipeg, Vancouver, Toronto, Saskatoon og i Prince Albert. Vi er virkelig bekymret for om at vi bare har sett toppen av et isfjell, uttaler Edith Cloutier til APTN.

Val-d`Or Friendship Centre ble opprettet i 1974. Senteret tilbyr forskjellig hjelp og støtte til urfolk i Canada. De tilbyr blant annet syketransport, sykestue, ungdomsarbeid, samfunnsutvikling, overnatting og matservice.

Åtte politifolk suspendert

– Åtte politifolk i Quebec provinsen har blitt suspendert blant for påstander om overgrep, seksuelle overgrep og andre overgrep mot urfolkskvinner, opplyste sikkerhetsminister Lise Theriault fredag.

Theriault opplyste også at etterforskningen av de påståtte hendelsene har blitt overført til Montreal politiet for å unngå å bli kritisert for at de mistenkte blir etterforsket av sine egne.

Theriault oppfordret samtidig andre kvinner som skal ha blitt misbrukt eller overfalt om å rapportere hendelsene.

– Det er forkastelig og uakseptabelt for en politimann å bruke sin makt til å misbruke mennesker som er sårbare, uttalte Theriault, som brast i tårer under pressekonferansen i Quebec by.

– Hvis anklagene er sanne, vil de involverte få si straff ... Vi kan ikke forbli ufølsomme for disse sjokkerende og urovekkende avsløringene. Vi må handle, understrekte Theriault.

Kaptein i provinspolitiet i Montreal, Guy Lapointe, opplyser at i de 14 sakene er ni politioffiserer involvert. En av dem er død.