Hopp til innhold

Ássit fuolas Anárjávrri čáhcemuddemis

Anárjávrri ássit leat fuolas jávrri čáhcedili muddemis Ruošša dálá dili dihtii. Riikkaidgaskasaš dulvadansoahpamuš doaibmá vel, muhto Suopma lea goit sihkkarastan nuppelágan ge dili.

Korte nyheter

 • SAS lea sihkkarastán alccesis doarvái kapitála: Air France-KLM oamasteaddjin

  Girdifitnodat lea čohkken lagabui 13 miljárdda Ruoŧa ruvnno, ja oažžu dasa mielde Air France-KLM, Lind Invest ja dánska stáhta oamasteaddjin.

  Dat muitala SAS børsmelding maŋŋebárgga eahkeda

  SAS Airbus A320neo
  Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK
 • Prisen for å reparere fylkesveier øker

  Det vil koste mellom 85 og 95 milliarder kroner å utbedre vedlikeholdsetterslepet på norske fylkesveier, anslår Statens vegvesen.

  Forrige gang Vegvesenet undersøkte forfallet var i 2013. Da anslo de at prisen for utbedring var mellom 45 og 70 milliarder, ifølge Naf, som tar til orde for et krafttak for fylkesveiene.

  – Forfallet på veiene er bygget opp over tid, og det vil ta tid å få det ned. Risikoen for å bli drept eller hardt skadd når du kjører på en fylkesvei er nesten 90 prosent høyere enn når du kjører på riksveinettet, sier pressesjef Ingunn Handagard i Naf i en pressemelding. (©NTB)

 • Bondeorganisasjoner har hatt møte om bjørn i Tana

  Finnmark Bondelag melder på sin nettside at de har hatt et møte med Tana kommune og Norsk Sau og Geit (NSG) på tirsdag,

  Møtet handlet om bjørnesituasjonen i kommunen.

  Bondelaget opplyser at de har fått tilbakemeldinger fra sine lokallag at det er flere bønder som har opplevd store tap til bjørn.

  I tillegg er de kritiske til at Statsforvalter i Troms og Finnmark avslår søknader om felling av bjørn.

  Rovviltansvarlig i Finnmark Bondelag, Bjørn Tore Søfting, opplyser at han støtter Tana-ordfører, Helga Pedersen (Ap), sine uttalelser i media den siste tiden.

  Der går Pedersen hardt ut mot Statsforvalteren sin avgjørelse om avslag på søknad om fellingstillatelse i beiteprioritert område.

  Fellingstillatelsen på en bjørn i Porsanger kommune går ut 5. oktober, men det er ikke gitt noen fellingstillatelse på bjørn i Tana kommune.