NRK Meny
Normal

Arrangerer Tana Cup for 11. gang

Bryteklubben Tana arrangerer for 11. gang Tana Cup i bryting helga 15 til 18. januar
2015.

Parade Tana Cup 2014

Paraden under fjorårets Tana Cup.

Tana Cup blir arrangert for 11. gang i 2015. I alle år har Tana Cup vært arrangert som et internasjonal stevne, og deltakelsen fra utlandet har ti-doblet seg siden starten i 2005. Det er ikke mange idrettsgrener i Finnmark som år etter år klarer å samle idrettsfolk fra fire-fem nasjoner til internasjonalt idrettsarrangement. Den unge bryteklubben i Tana har fast besøk av brytere fra Russland, Finland, Sverige og Norge to ganger i året. Til Tana Cup kommende helg er det også påmeldt brytere fra Armenia.

Nest største internasjonale brytestevne i Norge

Tana Cup har i dag etablert seg som Norges nest største internasjonale brytestevne. Tana Cup'en er i dag, uansett idrettsgren, også et av de største enkeltstående internasjonale idrettsarrangement som finner sted i Finnmark. Selve stevnet blir avviklet over to dager, der en forventer at det blir gjennomført over 400 brytekamper. Knøttebryterne (opptil 10 år) bryter fredag kveld, mens de fra 12-årsklassen og opp til og med seniorklassen skal i aksjon på brytemattene på lørdag.

I år besøker flere lag som ikke har deltatt i Tana Cup tidligere, lag som Umeå Brottning, SAIK Sundsvall og Brännans IF fra Sverige, Jegorjevsk fra Moskva og Serveromork, og de fra Russland. I tillegg kommer BK Atlas Fredrikstad og Fauske AK fra Norge.

Rytmiske sportsgymnaster ankommer

Rytmisk sportsgymnastikk

Rytmisk sportsgymnastikk.

Foto: Tana Bryteklubb

Bryteklubben Tana har også invitert en gruppe med rytmiske sportsgymnaster fra Murmansk til Tana. Denne gruppen vil holde treninger og ha show/oppvisning i forbindelse med Tana Cup’en fredag og lørdag. Tana Cup’en hadde sist besøk av rytmisk sportsgymnaster i Tana Cup 2013.