Biblioteket med det rare i fikk velfortjent pris

Biblioteket i Tana tilbyr både skrivekurs, lavvo- og bålkjeleutleie – og er derfor kåret til årets bibliotek i Finnmark 2013.

Årets bibliotek i Finnmark 2013

I går kveld i Honningsvåg delte Finnmark fylkesbibliotek, ved fylkesbiblioteksjef Stine Jenvin, ut prisen for Årets bibliotek i Finnmark 2013 til Deanu Girjerájus/ Tana bibliotek, ved Biblioteksjef Ragnhild Måsø. Måsø er glad for prisen, men overrasket er hun ikke.

Foto: Heikki Knutsen / Finnmark Fylkeskommune

«De får prisen for synlighet gjennom utadrettet og fremtidsrettet aktivitet gjennom fjoråret, på tross av begrensede ressurser.»

Slik skriver Finnmark fylkesbibliotek om begrunnelsen for at Deanu Girjerájus/ Tana bibliotek ble det beste biblioteket i Finnmark i 2013.

Biblioteksjefen var ikke overrasket

Biblioteksjef Ragnhild Måsø mottok prisen tirsdagskveld i Honningsvåg av Finnmark fylkesbibliotek, ved fylkesbiblioteksjef Stine Jenvin.

– Det var utrolig fint å få prisen, men vi hadde aldri fått den om det ikke hadde vært for det gode samarbeidet vi har i kommunen, sier Måsø fornøyd.

Hun forteller at dem i dette tverrfaglige samarbeidet har satt i fokus at dem er der for å tilby tjenester til befolkningen.

Ragnhild Måsø forteller at til tross for at det var en ære å få prisen, så kom det ikke som noen overraskelse.

– Dem ventet nok i går at jeg skulle være overveldet, men jeg var ikke det, jeg må si at denne prisen var velfortjent, og det var på høy tid at vi fikk den. Vi har jobbet knallhardt for å kunne ha et best mulig tilbud, forteller biblioteksjef.

25-manns lavvo og bålkjele

Og tilbudet til biblioteket i Tana er mangfoldig. Ski og snowboardutstyr er blant annet noe av det du kan få lånt der. Trenger man bålkjele, sykkelvogn eller en 25-manns lavvo – ja så har de det og.

Ikke nok med det. Biblioteket arrangerer også skrivekurs for barn. Les mer om det i denne lenken: Skriveopplæring blant bøker og ski

Prosjektene til biblioteket er støttet av kommunen, fylkeskommunen og Sametinget.

Utadretta og framtidsretta

Deanu Girjerájus/ Tana bibliotek har en og en halv stilling, sammenlignet med Vadsø folkebibliotek sine åtte stillinger. Likevel har folkebiblioteket åpent bare ti timer mer i uka enn biblioteket i Tana, som har åpent 32 timer i uka.

Fylkesbiblioteket er imponert over de lange åpningstidene, og sa under prisutdelingen at Deanu Girjerájus/ Tana går nye veier og tenker utradisjonelt, samt at de driver utadretta og framtidsretta.

Årets bibliotek 2013 i Finnmark

Beviset på at årets bibliotek 2013 er i Tana blir å pryde veggen på Deanu Girjerájus/ Tana bibliotek.

Foto: Ragnhild Måsø