– Vi var skjelven og glade når vi entret scenen

Det samisk turistforetaket Arctic Coast arrangerer natur og kulturopplevelser for turister, nylig vant de pris som beste utflukts leverandør arrangert av Hurtigruta.

Jan Olav Evensen, Ellinor Guttorm Utsi og Ailu Utsi.

GRÜNDERE: Fra venstre, Jan Olav Evensen, Ellinor Guttorm Utsi og Ailu Utsi.

Foto: Ørjan Bertelsen

Ellinor Guttorm Utsi fra Tana som har vært med på å grunnlegge selskapet, klarte knapt å forstå at hennes firma skulle vinne en slik pris.

– Bare det å bli nominert syntes jeg var artig, men når de ropte opp navnet vårt og sa at vi vant, ble vi skjelven og glade da vi mottok prisen.

Selv om det noen ganger har vært tunge dager på jobb, så sier Ellinor at det er flott å jobbe med mennesker. Vi har jo invitert folk fra hele verden og vi har jo lovt at de skal få oppleve noe spesielt, så da er det jo viktig å være blid.

Dette var en av punktene Hurtigruta hadde lagt merke til, at arbeiderne på Arctic Coast var blid og glad uansett når folk kom på besøk.

Duodji-turisme i Kjøllefjord

Her kan du se hvordan Ellinor og mannen Ailu jobber med turister.

– Hva sa de om dere?

– Vi hadde bra kvalitet, vi er nøye og vi har folk som alltid smiler. På 12 år har vi alltid stilt opp, det har bare vært et tilfelle hvor vi ikke har kunne ta imot folk, det var når vi skulle begrave min far. Men ellers har vi alltid hatt tid til å ta imot folk.

Les også: Samisk turistfirma går så det suser – men samisk håndverk mangler

Hva gir den her prisen til dere?

– En sånn her pris forteller jo hvordan kvalitet vi har, men det vil ikke si at vi skal slappe av. Nå blir vi å jobbe enda hardere, vi satser på å ha enda bedre kvalitet forteller Ellinor Guttorm Utsi til NRK.

Ellinor har også vunnet andre priser, hun ble nemlig Kåret til årets reinkjøttformidler, Gjennom familieselskapet Davvi Siida har hun og familien utviklet et helhetlig reiselivsprodukt basert på natur, samisk kultur og samisk mat.

Hva er målet fremover?

– Målet nå er at vi tar et par steg fremover og at den spesielle opplevelsen blir enda bedre.