Ap er klar til å samarbeide med NSR

Hvis Norske Samers Riksforbunds presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR) vil, så er Arbeiderpartiet (Ap) klar for samtale om mulig samarbeid.

Vibeke Larsen

Arbeiderpartiets presidentkandidat Vibeke Larsen mener det ikke er noen hindringer for en samtale om samarbeid.

Foto: Lisa Marie Anti / NRK

NSRs presidentkandidat Aili Keskitalo fortalte i går at forhandlingene med de fem andre partiene er brutt. Aps presidentkandidat Vibeke Larsen sier de er klar for samtale med NSR om muligheter for samarbeid.

Ingen hindring for samtale

Vibeke Larsen sier at AP er åpen for samtaler med NSR om ett mulig samarbeid.

– Der er en del politiske saker hvor vi har ulike syn,men det er også saker der vi er veldig enige. Dermed så har vi ett grunnlag for å innlede samtaler hvor vi kan diskutere ett mulig samarbeid, sier hun.

Aili Keskitalo har ikke gitt opp håpet om å bli president selv om forhandlingene med de fem andre partiene er brutt. Hun sier de vurderer andre muligheter. Det kan være både med flertall i sametingsrådet eller et sametingsråd hvor NSR styrer i mindretall.

Aili Keskitalo

Norske Samers Riksforbunds presidentkandidat Aili Keskitalo.

Foto: Norske Samers Riksforbund

– Jeg er sikker på at AP også vil ha en stabil styreform på sametinget. AP har jo selvfølgelig også muligheten til å prøve å få etablert flertall,sier Aili Keskitalo.

Ap klar for å ta ansvaret

Vibeke Larsen sier Arbeiderpartiet er klar for ansvaret hvis NSR velger å kaste kortene, men først vil de gi forhandlingsfred til sametingets største parti. Hun sier videre at det ikke er naturlig at NSR og Ap danner en flertallsgruppe og sametingsråd. Hvis NSR vil styre i mindretall så vil vi kunne vurdere ett samarbeid hvor vi blir enige fra sak til sak.

– Arbeiderpartiet er åpen for ett mulig samarbeid,selv om vi skulle sitte i opposisjon sier Vibeke Larsen.

NSR får ta initiativet

Selv om Vibeke Larsen åpner for mulige samtaler med NSR, så vil hun ikke ta initiativet til dette selv. Det ligger i NSRs hjørne nå.

Vi har bedt Aili Keskitalo om kommentar til dette, men vi har ikke fått svar.