Ap og Flyttsamelista fornøyd med å få flest forhåndsstemmer

Forhåndsstemmer er telt i Kautokeino og det foreløpige resultatet viser at Flyttsamelista får flest forhåndsstemmer og Arbeiderpartiet går fram hele 19,2%. Dette er gledelige tall for Flyttsamelista og Arbeiderpartiet.

Johan Vasara, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Kautokeino

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Johan Vasara, 16. kandidat for Arbeiderpartiet i fylkestingsvalget Inga Berit A. Sara og Flyttsamelistas Hans Ole Eira

Valglogo

Se intervju med Aps ordførerkandidat Johan Vasara på samisk når du trykker på bildet.

Forhåndsstemmene utgjør 20 prosent av alle stemmene i Kautokeino.

– Uventet og morsomt

Arbeiderpartiet får 27,1 prosent av forhåndsstemmene og har en framgang på 19,2 prosent. Med det får de foreløpig seks representanter i kommunestyret, noe som er en framgang på fire representanter.

– Dette er morsomt, litt uventet og noe jeg ikke hadde turt å drømme om engang. Vi hadde ikke forventet å få en så stor andel av forhåndsstemmene siden vi vet at mange reindriftssamer forhåndsstemmer og det bruker å være Flyttsamelista som får flest stemmer av forhåndstemmene. Derfor er det ekstra morsomt at vi fikk en så stor andel av forhåndsstemmene. Det blir spennende å følge resultatene videre, sier en glad Vasara.

– Dette var kjempehyggelige tall, utbryter han.

Flyttsamelista også fornøyd

Det er Flyttsamelista som får de fleste av forhåndsstemmene i Kautokeino, noe som ikke er uventet siden mange reindriftssamer velger å forhåndsstemme fordi de ikke er i Kautokeino valgdagen.

Flyttsamelista får 30,4 prosent av forhåndsstemmene, noe som foreløpig gir dem seks kommunestyrerepresentanter, en framgang på én representant. Flyttsamelista går fram 4,6 prosent.

Hans Ole Eira, 4. kandidat i Flyttsamelista, er også fornøyd med resultatet så langt.

– Tallene forteller meg at folk vil ha en endring i politikken.