Hopp til innhold

Anker andejakt-dommen

Påtalemydighetene har bestemt seg for å anke andejakt-dommen til lagmannsretten.

Ender

Politiet ransaket mannens hus i 2014 og viser her fram noe av beslaget.

Foto: Politiet

I mars ble en Kautokeino-mann frifunnet i Indre Finnmark tingrett for ulovlig andejakt . Nå vil påtalemydighetene ha en ny vurdering av bevisbyrden, skriver Altaposten.

– Vi anker bevis og bevisføring til lagmannsretten, da vi mener det er grunnlag for dette, forteller påtaleansvarlig Thomas Darell i Finnmark politidistrikt til Altaposten.

I 2014 ble Kautokeino-mannen tatt av politiet, mistenkt for ulovlig andejakt . Han ble tiltalt for å ha skutt sædgås, som er fredet og står på norsk rødliste som sårbar, sjøorre som er fredet og står på norsk rødliste som nær truet, og havelle uten å ha tillatelse til det.

Dommen i Indre-Finnmark tingrett ble avsagt under dissens, som betyr at det var uenighet. Flertallet mente at det kan være tvil om skyldspørsmålet og at denne tvilen må komme tiltalte til gode.

– Om anken blir godkjent, går saken mest sannsynlig til høsten, sier Darell til avisa.

Korte nyheter

 • Lágidit beassášdoaluid Sirpmás

  Sirpmá gilisearvi lágida vuosttas háve beassášdoaluid Sirpmá giliviesus lávvardagas gitta boahtte duorastahkii. Doaluid gohčodit sii Gákšu filbma- ja dáiddafestiválan. Okta lágideaddjin Tormod Varsi muitala, ahte olbmot leat váillahan sin guvlui beassášdoaluid.

  Guldal olles jearahallama:

 • Evakuerer flere steder i Troms

  Politimesteren i Troms har besluttet å evakuere innbyggere i deler av områder på Breivikeidet, i Oldervik og på Vasstrand i Troms, opplyser politiet i en pressemelding.

  Evakueringen skjer på grunn av økende snøskredfare, og gjelder i alt 13 boenheter.

  I pressemeldingen opplyser politiet at de tror evakueringen vil stå seg de kommede 48 timene, på grunn av værprognosene.

 • Trafikkuhell i Alta

  Politiet har vært på Aronnes i Alta etter melding om et trafikkuhell. En bil måtte kjøre inn i en snøskavl for å unngå å kjøre inn i bil foran som bremset.

  – Det var lav hastighet. Verken materielle- eller personskader. Politiet oppretter ikke sak. Veien forbi er åpen.

  Det skriver politiet på Twitter.