– Det her er helt sykt! Å gå av med seieren er bare helt fantastisk!

– Vi går for seier, sa jeg til Egor – før vi i det hele tatt begynte på «Skal vi danse». Nå lover Agnete Johnsen mer dansing som sangartist, etter den ferske seieren tv-dansekonkurransen.

– Det her er helt sykt! Vi har jobbet så hardt, og stått på. Det å gå av med seieren er bare helt fantastisk!

Gulljenta fra Nesseby i Øst-Finnmark er i fyr og flamme etter å ha vunnet TV2s dansekonkurranse «Skal vi danse», i lag med danselærer og -partner, Egor Filipenko.

Hjemplass-støtte betyr alt

– Nå håper jeg det er fest hjemme i Nesseby! For her blir det fest! Og jeg gleder med til å komme hjem til dere, sa Agnete Johnsen til NRK Sápmi, rett etter at seieren var et faktum.

– Det betyr så veldig mye for meg, jeg er så stolt og glad. Det at de hjemme i Nesseby koser seg bare på grunn av meg, er helt fantastisk, sier Agnete Johnsen.

– Vi går for seier!

Nå avslører Johnsen at hun og dansepartner Egor Filipenko bestemte seg for å gå for seier, før konkurransen i det hele tatt startet.

– Før vi begynte på «Skal vi danse», da sa jeg «vi går for seier» – og Egor svarte «jeg hater å tape»! Så vi har hele tiden hatt som mål å vinne konkurransen. Og – det gikk, gliser nessebyjenta.

– Men jeg har vært med på Skal vi danse i syv år, og man forventer ingenting. Det eneste jeg har gjort er å få Agnete til å bli så god til å danse som mulig. Og jeg kan si at jeg har aldri vært stolt av en dansepartner som jeg er av henne, sier Egor Filipenko.

Se seiersintervjuet med Agnete og Egor her:

Her er hele intervjuet med Agnete Johnsen og Egor Filipenko, etter deres seier i Skal vi danse.

Egor Filipenko og Agnete Johnsen etter å ha vunnet «Skal vi danse 2014».

– Agnete skulle ikke vært med

En av Agnete Johnsen og Egor Filipenkos finalemotstandere, kjendisbloggeren Linnea Myhre, har tidligere i konkurransen uttalt til VG-TV at Agnete Johnsen ikke burde vært med, fordi Agnete Johnsen har danset før (ekstern lenke).

– Siden du, Agnete, vant – fikk Linnea Myhre rett?

– Hun sa jo at jeg har danset før, og det har jeg jo. Men da var jeg jo bare 8 år gammel, og det er veldig, veldig lenge siden. Men jaja. Jeg vant jo. Men hun kom jo på en fin 3. plass, da. Jeg synes bare dette er gøy, svarer Agnete Johnsen.

Nå blir det mer dans fra Agnete

– Hva vil «Skal vi danse»-seieren ha å si for din karriere videre?

– Det kommer til å bli mye mer dans på scenen. Jeg tror jeg kommer til å bli tryggere på å danse, og tørre å slippe meg løs.

– Dansingen vil medføre litt ekstra «spice» på scenen, sier hun.

Stolt mamma

– Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente. Da Agnete kom til finalen, så klart – man begynte jo å tenke på at det kanskje kan bli seier, sier Signe Iversen – Agnete Johnsens mor.

Her er intervjuet med henne:

Agnete Johnsens mor, Signe Iversen, er stolt over sin datters triumf i TV2s dansekonkurranse, men erkjenner at hun ikke visste hva hun skulle forvente som endelig resultat.

Signe Iversen om datterens danseseier (først på norsk, deretter på samisk).