NRK Meny
Normal

Advarer mot falske SMS-er

Jente kontaktet på SMS av person som gir seg ut for å være Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren på Riddu Riđđu.
Foto: Liv Inger Somby / NRK

– Det er veldig utrivelig og det er også synd på de som mottar disse falske SMS-meldingene og kanskje også skriver og sender bilder tilbake, sier Jon Henrik Fjällgren.

Den populære sørsamiske joikeren opptrådte lørdag på Riddu Riđđu festivalen i Kåfjord i Nord-Troms. Der ble han kontaktet av en jente som via SMS hadde fått tilsendt fotografier av Fjällgren, av noen som gir seg ut for å være ham.

Det er ikke første gang den samiske superkjendisen har fått oppleve medaljens bakside.

I mars skrev Aftonbladet om ID-tyveri og trakassering etter suksessen i den svenske talentkonkurransen.

– Andre som står bak

Fjällgren ønsker å advare de som skulle ha mottat SMS som angivelig skulle være fra ham, slik at folk vet at det er andre som står bak dette.

I Sverige roet disse identitestyveriene seg etter at det var omtalt i media.

– Det ble litt bedre etter at vi tok tak i det i Sverige, men fram til nå har jeg ikke hørt om tilfeller i Norge før jeg i går fikk vite om denne SMS-saken, derfor jeg vil gå ut med dette veldig tidlig slik at det ikke blir verre, sier Fjällgren.

Han er tydelig på at han ikke ville finne på å sende bilder av seg selv til mennesker som ha ikke kjenner.

– Ubehagelig

Jenta som fram til i går trodde hun hadde fått SMS fra Jon Henrik Fjällgren hadde svart på SMS`en, og var ifølge Fjällgren irritert over at hun deretter ikke hadde fått svar fra ham.

Fjällgren synes dette er en svært ubehagelig situasjon, på mer enn en måte.

– Det blir jo til at disse jentene får en ubehagelig opplevelse på grunn av meg, og så er det jo også alvorlig at en person i mitt navn da har fått lurt noen til å sende bilder av seg selv, sier Fjällgren.

Venter med anmeldelse

Etter å ha blitt hele Nordens nye joikeyndling har den unge musikeren fra Funäsdalen i Sverige også måttet få hemmelig telefonnummer.

Han har foreløpig ikke avgjort om han skal anmelde SMS-saken til politiet.

– Jeg ønsker å snakke mer med jenta som kontaktet meg og fortalte om denne saken, så får jeg vurdere hva jeg gjør videre med dette, sier Fjällgren.