«Vi hater samer»

Var ordene Mikkel Isak Pulk ble møtt med da han holdt på å pakke etter Verddeturneringen i Burfjord. Arrangøren sier at denne oppførselen viser at det fortsatt er behov for turneringen.

Verddeturnering 2013

Bilen med de fulle ungdommene som ropte skjellsord om samer kjørte rundt fotballbanen i Burfjord, ifølge Mikkel Pulk. (Bildet er fra fjorårets turnering.)

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

– Jeg var i ferd med å pakke inn i bilen søndagsmorgen. Da kom det en bil som kjørte rundt fotballbanen, forteller Mikkel Isak Pulk via telefon til NRK.

De som satt i bilen var tydelig beruset ifølge Mikkel Pulk, som selv spilte i den populære fotballturneringen for Fávrosorda.

– De ropte på norsk: «Vi hater samer» og «dere er noen småvokste jævler», forteller han.

Mikkel Isak Pulk

Mikkel Isak Pulk sier at ungdommene som kjørte rundt i bilen var tydelig beruset.

Foto: Privat

Bekjemper fordommer med turnering

Arrangør for Verddeturnerningen i Burfjord, Anne Berit Bæhr, har hørt om hendelsen. Hun mener at den viser at det fortsatt er behov for turneringen.

– Formålet med turneringen er å ta vare på verddetradisjoner og verddefelleskap, og på den måten styrke samholdet mellom kyst og innland, forteller hun.

Hun fortsetter med å legge vekt på hvor viktig det er å bekjempe fordommer, og at Verddeturneringen er et arrangement som kan være med på nettopp det.

Ukjent hvem som står bak

Foreløpig vet hverken Pulk eller Bæhr hvem disse guttene var.

– Men dersom det viser seg at det var spillere som var med i turneringen, så kommer vi til å ta kontakt med lagene det gjelder, men som sagt, foreløpig vet vi ikke. Om det ikke var spillere, så er det ikke noe vi fra arrangørsiden kan gjøre noe med, forteller Anne Berit Bæhr.

Arrangørene fornøyd

Arrangør Anne Berit Bæhr sier at de ikke kan gjøre noe fra arrangørenes side dersom det viser seg at det ikke er spillere som står bak hetsingen. (Bildet er fra fjorårets turnering.)

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Selv om Mikkel Isak Pulk synes det var en ubehagelig opplevelse, så tar han det ikke så tungt.

– Det skjedde klokken ti søndagsmorgen, så det var nok mye alkohol i bildet, men det er rart valg av sjåføren å kjøre dem rundt fotballbanen på den måten, sier han avslutningsvis.