«Popjoik» på topp i Norge

«Sorry» av ISÁK og Alan Walker er strømmet over 13,7 millioner ganger på Spotify. – Veldig gøy, sier vokalisten.

Isák Ella Marie Hætta isaksen

HIT: ISÁK-trioen Aleksander Kostopoulos, Ella Marie Hætta Isaksen og Daniel Eriksen har produsert en «popjoik» sammen med Alan Walker, som har blitt en hit.

Foto: Patrik Westli/pressefoto / Patrik Westli/pressefoto

– Det er jo utrolig mye. Det er litt vanskelig å forstå hva tallet betyr, sier frontfiguren i ISÁK, Ella Marie Hætta Isaksen.

Isaksen, som vant Stjernekamp i 2018, gleder seg over å kunne spre samisk musikk.

Liste over de mest spilte låtene på P3 den siste uka
Foto: NRK / NRK

– Det er veldig gøy å høre hvordan de som kanskje aldri har hørt samisk musikk, eller om samer generelt, hvordan de tar imot denne låten med det jeg kaller «popjoik», og hvordan musikken treffer dem, sier Isaksen.

«Sorry» er også ukas mest spilte låt på P3 andre uka på rad. Låten har det som skal til, forklarer Studio P3-programleder Arianrhod «Arian» Engebø:

– De låtene som blir spilt mest på P3 er jo de vi ser publikum liker, de låtene vi merker gir den energien vi har lyst til å ha i radiosendingene, og de som vi får god respons på fra lytterne.

Alan Walker er stolt av å fremme samisk musikk

– Å jobbe sammen med ISÁK har vært veldig givende, skriver han i en uttalelse til NRK Sápmi.

Alan Walker

INTERNASJONAL: Den norsk-engelske DJ-en og musikkprodusenten Alan Walker vil vise frem norske artister og norsk musikk til resten av verden.

Foto: Trond Stenersen

DJ og musikkprodusent Alan Walker er en av Norges mest populære artister og gjør det stort på den internasjonale musikkfronten.

Musikken hans er strømmet over 60 milliarder ganger. Den mest strømmede på Spotify er «Faded», som er hørt over 1,3 milliarder ganger.

– Jeg er stolt over å kunne bidra til å vise frem samisk musikk med den plattformen jeg har, spesielt fordi samisk kultur og språk er en viktig norsk kulturarv, skriver Walker.

Men det viktigste er å få talentene frem, mener han.

– Det er viktig for meg å løfte norsk musikk frem, og jeg ønsker at verden skal få øynene opp for de talentene vi har her hjemme.

Større publikum

Det er andre gang ISÁK samarbeider med Alan Walker.

I 2019 produserte de «Are You Lonely» sammen med Steve Aoki. Låten har 25 millioner visninger på YouTube.

– Det er en stor ære for oss å jobbe sammen med Alan Walker fordi han er en stor artist. Han er den nest mest strømmede artisten i Norge, og har selvfølgelig mange flere følgere enn det vi har, forklarer Isaksen.

Ella Marie Hætta Isaksen

STOLT: Ella Marie Hætta Isaksen forklarer at det alltid har vært et mål og en ambisjon å fremme samisk kultur, og være en kulturbærer for samisk.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Artister spiller hverandre gode

Studio P3-programleder Arian syns det er bra at større artister kan dele sin plattform.

Arianrhod Engebø

PÅ TOPP: Studio P3-programleder Arianrhod «Arian» Engebø bekrefter at «Sorry» er en populær låt blant befolkningen.

Foto: Henriette Dæhli

– Det er jo en kjempefin mulighet for ISÁK å vise frem det de kan for et større publikum, og denne låten her er jo et veldig godt eksempel på det at norske artister spiller hverandre gode, sier hun.

Arian er selv veldig stor fan av låten.

– Jeg syns den er dritfin. Det er kjempefint at både samisk og joik blir brukt i låten, og så er jo Ella Marie helt vilt flink.