Vil ha Finnmarksløpet og Sametinget i samme spann

– Dette er også en arena for å vise frem den samiske kulturen og våre samiske kunstnere, sier Aps Vibeke Larsen som mener at Sametinget bør vurdere en samarbeidsavtale med Finnmarksløpet.

Finnmarksløpet 2012
Foto: Allan Klo

Vibeke Larsen

Vibeke Larsen er parlamentarisk leder i Ap på Sametinget.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Finnmarksløpet er blitt Finnmarks stolte scene. Kombinasjonen idrett i møte med røffe naturkrefter og kultur i det flerkulturelle Finnmark har vekket interessen hos stadig flere, skriver Larsen i en pressemelding.

Hun er Aps parlamentariske leder på Sametinget. Larsen mener løpet har blitt en nasjonal og internasjonal arena for å vise frem storslagen natur og stolte kulturelle uttrykk i tillegg til utrolige idrettsprestasjoner.

– Et formelt partnerskap med Finnmarksløpet vil kunne styrke det samiske innholdet etter hvert som aktivitetene på sjekkpunktene øker. Og ikke minst vil dette være et bidrag til å gjøre de samiske kunstnere ytterligere kjent for hjemme- og bortepublikumet, sier Larsen.

– Fantastisk idé

Daglig leder Svanhild Pedersen i Finnmarksløpet mener idéen er fantastisk.

Svanhild Pedersen

Svanhild Pedersen er daglig leder i Finnmarksløpet.

Foto: Rolf Jakobsen

– Vi er interessert i dette. For en tid tilbake hadde vi dialog med Sametinget, men da ble det ikke noe konkret, sier hun til NRK.

Pedersen sier at man allerede i dag har samiske innslag i forbindelse med arrangementet.

– Vi ønsker en enda sterkere synliggjøring av det samiske ved sjekkpunktene, sier hun.