NRK Meny
Normal

– Vi er mektig stolte av deg, Agnete

Igjen forbereder den lille finnmarkskommunen Nesseby seg på en nervepirrende TV-sendt finale. I kveld får de vite om deres egen Agnete Johnsen stikker av med seieren i «Skal vi danse»

Agnete Johnsen

Sor andre året på rad er Agnete Johnsen fra Nesseby i Øst-Finnmark med i en TV-sendt finale. I fjor var det sangtalentet hennes som førte til andreplass i «Stjernekamp». I høst har hun vist at hun også har svært gode danseferdigheter, og er dermed kvalifisert til finalen i «Skal vi danse».

Foto: TV2

– Hele kommunen heier på Agnete, hun har ettertrykkelig bevist sin dyktighet på dansegulvet slik at jeg er sikker på at hun kommer til å vinne konkurransen, sier en stolt ordfører i Nesseby, Knut Store (Ap)

Agnete Johnsen imponerte også stort da hun i fjor deltok i «Stjernekamp» på NRK, og ble slått på målstreken av Silya Nymoen .

Lørdag konkurrerer Johnsen mot tidligere fotballspiller Roar Strand og bloggeren Linnea Myhre om å vinne den tiende sesongen av «Skal vi danse».

Storskjerm i Varangerbotn

Etter andreplassen i «Stjernekamp» høstet nessebyjenta også trampeklapp fra et fullsatt lokale, der kommunens innbyggere hadde samlet seg for å se den unge artisten på storskjerm.

Samekommunen ved Varangerfjorden i Øst-Finnmark er langt i fra mett på paljetter og heftige dansebevegelser.

Også i år er det ventet at mange av kommunens innbyggere finner veiene til kafeen i Varangerbotn, for å overvære dansefinalen sammen.

– Jeg skal dit for å se finalen sammen med Agnetes far, Arild, og jeg håper på fullt hus og god stemning foran storskjermen, sier ordføreren.

Stjernekampfinale, Nesseby ordfører overrekker gave

For sin solide andreplass i «Stjernekamp» 2013 ble Agnete Johnsen belønnet med en gavesjekk på 20.000 kroner fra hjemkommunen Nesseby. Det var en stolt ordfører som da overvar finalen i Oslo. I år vil han følge hennes innsats i «Skal vi danse»-finalen på storskjerm i Varangerbotn.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Fire ganger 10

Det er nesten ikke mulig for ordføreren å finne superlativer som godt nok beskriver danse-Agnetes prestasjoner.

– Jeg er bare så utrolig imponert over hvor flink hun har vært til å lære alle dansene, jeg har i allfall ikke sett at hun har gjort noe som helst feil de gangene jeg har hatt anledning til å se programmet, sier Store.

På en skala fra 1 til 10, hvor stolt er du over det Agnete har prestert under dansekonkurransen?

– Ja det må faktisk bli fire ganger 10, slik hun også flere ganger har blitt belønnet med poeng fra dommerne for sin opptreden, altså maksimalt oppnåelige poengsum, så stolt er vi nemlig alle i Nesseby over Agnete, sier Store

Stemmer så det svir

Dansetalentet fra nord legger ikke skjul på at det betyr mye for henne å få god støtte fra hjemkommunen og hele Finnmark.

Til den avisa Ságat forteller Johnsen at hun setter pris på alle lykkeønskninger fra finnmarkinger på Facebook og SMS .

Store håper at hele fylket, i likhet med befolkningen i Nesseby, kommer til å stemme henne fram til seier.

– Vi i Nesseby kommer i allfall til å stemme så det monner, og det samme tror jeg mange andre i Finnmark også kommer til å gjøre, ja ellers i Norge også for den del, sier Store.

Rett etter at det for en uke siden ble klart at finnmarkingen var en av finalistene i TV2`s dansekonkurranse, la kommunen også ut lykkeønskninger til Agnete, med oppfordring til alle i kommunen om å være med å stemme henne til topps i konkurransen.

Signe Iversen, Arild Johsnen (i midten) og Knut Store.

Fra «Stjernekamp»-finalen 2013. Signe Iversen, Arild Johnsen (Agnetes far) og ordfører Knut Store var blant de som hadde reist fra Nesseby til Oslo for å heie på Agnete.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Spent mamma

Lørdag morgen skal Agnetes mor, Signe Iversen, etter planen også fly til Oslo, dersom værgudene står henne bi.

– Jeg ser at det er meldt uvær, så det gjenstår å se om vinden har løyet såpass til da, slik at jeg kommer meg avgårde sier Iversen.

Sammen med slekt og venner skal hun innta plass ved parketten. Hun er stolt over datterens prestasjoner i «Skal vi danse».

Men det er noe annet som varmer en mors hjerte mer.

– Jeg er så glad på Agnetes vegne at hun får gjøre det hun elsker aller mest, allerede fra hun var liten har hun likt å opptre og danse og synge, sier Iversen.

– Ikke mine dansegener

Det er utvilsomt iherdig innsats fra Agnete selv og hennes dansepartner Egor Filipenko som har ført paret til finalen.

Likevel er det fristende å finne ut om mor også trives på dansegulvet.

– Ja, du er ikke den første som har spurt om det , men det er såvisst ikke fra meg hun har fått dansegenene fra, sier Iversen og ler hjertelig.

Fortsatt er det en godt bevart hemmelighet hvilke danser finalistene skal danse på lørdag. Selv ikke mor har fått vite detaljer om dette.

– Agnete slår på tråden innimellom, og jeg snakket med henne forleden dag. Hun var spent og gledet seg veldig til finalen.

Vet du hvilke danser hun skal danse?

Nei, det vet jeg ikke, men det er totalt tre danser og tidlligere har det vært slik at en av dansene i finalen er en såkalt showdans, sier Iversen.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen imponerte stort med sine sangferdigheter under NRKs «Stjernekamp» i fjor.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Byr opp til dans, hvis jeg tør

Allerede nå er det ganske sikkert at det blir nye festligheter i Nesseby når Agnete kommer nordover igjen.

Det er jo en seier i seg selv å være finalist i «Skal vi danse».

– Selvfølgelig må vi feire og få gratulert Agnete skikkelig neste gang hun kommer hjemover igjen, sier ordfører Knut Store.

Dersom hun vinner finalen så må vel du som ordfører kanskje by henne opp til en liten seiersdans under disse festlighetene?

– Ja, jeg burde nok det, og jeg vil gjerne prøve, men det virker jo unektelig litt skummelt å forsøke å danse med en som er så proff som Agnete er blitt nå, spesielt når jeg vet at mine danseferdigheter virkelig ikke er rare greiene, sier en lattermild nessebyordfører.