– Vi ble litt urolige

Mona Dyrøy lå og koste seg på stranda på Leros i Hellas, da hun fikk vite om terrortrusselen mot Norge.

Mona Dyrøy

Mona Dyrøy på ferie på øya Leros utenfor Kos i Hellas. I dag reiser hun tilbake til Norge.

Foto: Privat

– Jeg må si at det ikke var spesielt koselig å få høre om terrortrusselen, forteller Mona Dyrøy fra Røros til NRK på torsdag.

Hun lå og nøt solen på stranden da NRK tok kontakt. Fredagsmorgen reiser hun tilbake til Norge.

Trussel om terroraksjoner

Det var torsdagsmorgen at PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte om trusselen. Foreløpig visste ikke Politiets sikkerhetstjeneste mer enn at det er en konkret trussel mot Norge. Ikke hvilke mål som kan rammes, eller hvem som står bak.

Men personer med tilknytning til en bestemt gruppe i Syria skal ha planer om å utføre terroraksjoner mot Norge.

Flyplassene i Norge har økt beredskap, og sikkerhetskontrollen er mer grundig enn til vanlig. Alle grensene inn til Norge er bevoktet av bevæpnet politi.

Ble urolige av meldingen

Dyrøy har snakket med andre nordmenn som er på samme sted som henne, de har også latt seg bekymre av meldingene hjemmefra.
– Vi har ikke fått noen beskjed fra reiseselskapene. Kun lest det som står på vg-sidene, forteller hun før hun fortsetter:

Mona Dyrøy

Hun forteller til NRK at hun ble litt bekymret da hun fikk vite om terrortrusselen.

Foto: Privat


– Nå har vi snakket med andre norske her, som også har snakket med familiemedlemmer hjemme i Norge, så vi ble litt urolige her et lite øyeblikk.

Etter planen skal Mona Dyrøy være på plass på Værnes lufthavn kl. 1535 på fredag, men hun belager seg på å måtte vente lenge i sikkerhetskø.