Hopp til innhold

– Trussel om å frata ansvar er feil

Sametingsrepresentant Klemet Erland Hætta(NSR) mener at det er statsminister Jens Stoltenberg som styrer hvilke læreplanstrategier Sametinget skal ha, og ikke sametingspresident Egil Olli.

Klemet Erland Hætta
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Ved å true med å frata ansvaret fra Sametinget for utvikling av samiske læremidler, viser statsministeren og regjeringen at det er de i realiteten som styrer, sier Hætta.

På tirsdag kunne NRK Sámi Radio melde om at regjeringen vurderer å frata Sametinget ansvaret for utvikling av samiske læremidler.

GULDAL: JENS STOLTENBERG STIVRE SÁMEDIKKI

– Trussel om å frata ansvar er feil

– Nå snakker alle om at oppvekst- og utdanningskomiteen må se på saken på nytt og komme til en løsning som regjeringen kan godta. En trussel om å miste ansvaret skal ikke være bakgrunnen for at man kommer til enighet, sier Hætta

Oppfordret til å se på saken på nytt

Dette var grunnen til at sametingsrepresentant Terje Tretnes for Samefolkets Parti (SfP) tirsdag kveld oppfordret Sametingets plenummøte til å sende den strategiske læremiddelplanen tilbake til oppvekst- og utdanningskomiteen for å se på saken på nytt.

– Det er nye, spesielle saksopplysninger som er kommet frem nå, som kan bidra til at komiteen behandler saken på en annen måte, sier Tretnes.

Korte nyheter

  • Dulves várrot

    Dulvev diedet. Visská dásse la vádádiededimen gå de ållo rásjov Nordlándan buktá – nuorttan Helgelándan ja oarjján Sálton. Diededibme l gasskavak rájes gitta duorastak idedij, diedet Varsom.no. Ávttjiji ulmutjijt diŋgajt gáhttit.

  • Henlegger sak om hund som ble skutt i Alta

    Politiet henlegger saken hvor hunden Kiira ble skutt i Alta i september i fjor. Det opplyser politiet i en pressemelding.

    Politiet mottok 25.09.2021 en anmeldelse etter at hunden Kiira ble skutt under en jakttur ved Jotka-området utenfor Alta. To personer ble siktet for å ha skutt hunden.

    – Politiet har foretatt en grundig etterforskning hvor det blant annet er gjennomført obduksjon av hunden, tatt avhør av de involverte og innhentet andre tekniske og taktiske bevis som belyser saken, skriver politiet.