– Regjeringen tar Finnmark på alvor

Høyres Stortingsrepresentant fra Båtsfjord i Finnmark Frank Bakke-Jensen er glad for at Regjeringen i dag sa ja til Nussirs gruveplaner i Kvalsund.

Nussir

Gruveselskapet Nussir ASA har visjon om å etablere seg som et lønnsomt og internasjonalt orientert selskap med basis i dagens kopperfunn og funn av andre verdifulle mineraler i Kvalsund i Finnmark.

Foto: Øystein Rushfeldt

Frank Bakke Jensen

Frank Bakke Jensen er stolt og glad over budskapet fra sine partifelller om at Nussir nå er et godt steg nærmere opstart av gruverift i

Foto: Nils John Porsanger / NRK

– Dette viser at regjeringen tar Finnmark på alvor. Et ja til Nussir vil bidra til å snu folketallsutviklingen i Kvalsund og gi en vekst til hele Finnmark, uttaler Bakke-Jensen på www.høyre.no .

Det er Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) som i dag formelt har godkjent godkjent reguleringsplanen , som Nussir er avhengig av å få godkjent for å starte gruvedrift.

Selv om det fortsatt gjenstår en god del formelle vedtak både i forhold til forurensningsloven og mineralloven, mener høyremannen fra nord at Sanners vedtak er fantastiske nyheter for næringsutvikling i Finnmark.

– Nå begynner vi arbeidet med å koble de to klyngene energi og mineral, begge blir særdeles viktige for det nye Finnmark, sier Bakke-Jensen.