Advarer politikere

– Politikere bør passe på hva de blir med på for å få flere velgere. Det sier valgforsker Marcus Buck etter at NSRs presidentkandidat var med på en motevisning forrige helg.

NSRs Aili Keskitalo på catwalken under den samiske høstfesten i Oslo.
Foto: Mette Ballovara / NRK

– Politikere blir bedt om å stille opp på veldig mye rare ting, og de bør være litt forsiktige. Er man for mye showpreget, så mister man rett og slett kredibilitet, sier Buck.

– Må være forsiktig

Marcus Buck

Valgforsker Marcus Buck

Foto: NRK

Presidentkandidat Aili Keskitalo i Norske Samers Riksforbund var en av modellene i moteshowet på den samiske høstfesten i Oslo fredag kveld.

Selv om Buck advarer politikerne, så tror han ikke at Keskitalo mister kredibilitet i dette tilfellet.

– Nei, det er ikke noe grunnlag for det, for slik jeg oppfatter Keskitalo, så er det ikke mye av den type ting hun har stilt opp på. Men man må være litt forsiktig med å tro at all oppmerksomhet er god oppmerksomhet.

Syklet med trehjulssykkel

Buck sier at det fins mange eksempler på at politikere har blitt med på ting som er altfor showpreget.

– Det mest ekstreme eksempelet er at vi har hatt statsministere som har syklet rundt på trehjulssykkel i studio og på TV, og det trur jeg nok var litt sjokkartet for mange.

Mens Keskitalo har gått på catwalken, så har sametingspresident Egil Olli på sin side syklet fra Tromsø til Kåfjord sammen med andre politikere, for å markere Riddu Riđđu-festivalens miljøfokus.