NRK Meny
Normal

– Nå vil jeg få filmen og artisten ut i verden

Regissør Egil Pedersen var full av følelser og forventninger for fremtiden etter gårsdagens premiere på sin kortfilm «Gos leat don?».

Egil Pedersen, Inga Márjá Sarre og Jan Rune Måsø

Egil Pedersen, Inga Márjá Sarre og Jan Rune Måsø i kinosalen i forbindelse med gårsdagens premiere.

Foto: Anne Randi Solbakken / NRK

– Jeg synes det er fantastisk gøy. Nå er jeg både glad og spent, alle slags følelser har liksom forløst seg denne kvelden. Nå er jeg veldig glad og fornøyd, sa en gledesstrålende Egil Pedersen til NRK Sápmi like etter gårsdagens premiere i Tromsø.

Nå håper han at verden er klar for både filmen og artisten MÅSØ.

– Nå er det viktig for meg å få ut denne filmen til verden og å få frem artisten MÅSØ. Denne filmen er jo laget i et samarbeid mellom Måsø som artist, hvor låten «Gos leat don?» er en viktig del, forklarer Pedersen.

Egil Pedersen er en filmregissør bosatt i Jessheim i Akershus, men kommer opprinnelig fra Tana i Finnmark.

Han gikk ut fra den norske filmskolen i 2002 og har produsert og regissert flere filmer siden. Hans forrige kortfilm «The afflicted animal» ble vist på TIFF 2015.

Samisk kortfilm

Egil Pedersens kortfilm «Gos leat don?» handler om en ung jente, som må finne sin egen måte å håndtere hemmelighetene hun oppdager i sin egen familie.

Filmen er inspirert og akkompagnert av musikken til artisten MÅSØ (Jan Rune Måsø), som har utviklet en miks mellom elektronisk musikk og den tradisjonelle joiken, i samarbeid med musikkprodusent Jonas Raabe.

– Jeg synes det er veldig artig. Jeg har aldri før vært en del av en slik filmfestival. Det er stort å få oppleve at min musikk spilles for første gang foran publikum i en stor internasjonal filmfestival. Det er veldig spesielt, sier Jan Rune Måsø til NRK Sápmi.

Måsø er opprinnelig fra Tana og til daglig jobber han nyhetsredaktør i NRK Sápmi i Karasjok.

– For meg føles det fortsatt rart ut når Egil (Pedersen) eller andre betegner meg som artist. For dette er egentlig første dagen jeg på ordentlig er en artist, sier Jan Rune Måsø og flirer godt.

– Det var rart å se dette igjen. Opptakene ble jo gjort for to år siden og nå ser vi det på storskjerm akkompagnert av veldig bra musikk, sier Inga Márjá Sarre. Hun er en av de som har en rolle i filmen.