NRK Meny
Normal

– Mineralkampen vil prege valget

Naturvernforbundet i Ávjovárri ønsker at alle kandidater som stiller til nominasjon og valg i Kautokeino til høsten, klargjør hvor de står i forhold til gruvenæringen.

Svein Lund

Ber avklaring fra kommunepolitikerne i Kautokeino om hvor de står i spørsmålet om gruvedrift, under valgkampen i høst.

Foto: Elle Maaret Arttieff

Naturvernforbundet i Ávjovárri har på styremøte sist uke tatt opp spørsmålet om hvordan gruveselskapet Arctic Gold vil påvirke politikerne i Kautokeino, før høstens valg.

I forrige uke kom det frem at svenske gruveselskapet Arctic Gold håper på et nytt kommunestyre i Kautokeino etter valget i høst, folkevalgte som vil gi selskapet sjansen til å få gjennomført konsekvensutredning for Biedjovággi.

– Har brukt alle midler

Leder Svein Lund i Naturvernforbundet i Ávjovárri, sier at de har ventet på en slik utspill fra det svenske gruveselskapet, men ønsker ikke å si så mye om dette nå.

– Vi har styremøte på torsdag og vil nok komme med en uttalelse etter, sa Lund i forrige uke.

Nå skriver Naturvernforbundet i Ávjovárri at det allerede er mineralnæring i Kautokeino, hvor Naranaš-steinen skulle gi minst 50 arbeidsplasser, men som ikke gir flere enn en håndfull arbeidsplasser i sommermånedene.

I en pressemelding skriver Naturvernforbundet i Ávjovárri om at kommunestyrevalget i høst sikrer et flertall av representanter som aksepterer det vedtaket som er gjort, om å avvise planprogrammet for Biedjovággi, med dens konsekvensutredninger.