Normal

– Mange vil arrangere EM

Conifa har fått tre søknader for EM i fotball neste sommer, men avgjørelsen om hvem som får mesterskapet vil ikke bli tatt før i slutten av august.

Conifa president Per-Anders Blind.
Foto: Sergey Gavrilov / NRK

For to uker ble Conifa World Cup i fotball avsluttet, men nå jobber Conifa med å finne arrangør for det neste store mesterskapet.

– Vi har tre kandidater, Abkhasia, Nagorno-Karabakh og Ellan Vannin (Isle Of Man) som alle ønsker å arrangere mesterskapet i juli neste år, forklarer Conifa president Per-Anders Blind.

Flere krav

Conifa har kommet med flere krav til fremtidige arrangører etter Conifa World Cup i Östersund.

– Det er mange flere detaljer som skal være på plass, og man skal ha sikkerhet for arrangementet både lokalt og regionalt, og vi ønsker at sentrale myndigheter og regjering skal være med, forklarer Blind.

Conifa ønsker også at man skal ha et gjennomtenkt arrangement, hotell på plass, fotballarenaer, internettkapasitet for streaming og det skal være enkelt for medlemmene å komme seg til fotballturneringen.

Conifa World Cup 2014

Her fra Conifa World Cup i fotball 2014, Östersund.

Foto: Sergey Gavrilov/NRK / NRK

To favoritter

Både Ellan Vannin (ekstren side) og Nagorno-Karabakh (ekstern side) har sterke EM-søknader, mens det er litt usikkerhet rundt Abkhasia (ekstern side) , som skal ha presidentvalg til høsten.

– Vi ser på de to første her som de sterkeste kandidatene til EM neste år, mens vi er kjent med at det skal være presidentvalgt i Abkhasia i august, som gjør at vi er litt usikre rundt deres søknad, forklarer fotballpresidenten.

12 beste

De 12 best rangerte europeiske Conifa lagene får innbydelse til å delta i EM neste sommer, og der er FA Sápmi inne på listen. Conifa har fått til en avtale om at de som utarbeider rangeringen av lagene som ikke kommer med i FIFA, også lager en liste over rangeringen av Conifa lagene, som skal komme hver tredje måned.

– Der ligger FA Sápmi på 10. plass etter Conifa World Cup, forklarer Per-Anders Blind, som ikke kan si noe om hvem som kommer med til EM neste sommer.