NRK Meny
Normal

– Kjempenervøs første dag

Den første dagen var litt skummel, men nå har NRK Sápmis praktikanter vært gjennom sin første uke, og de gleder seg til fortsettelsen.

NRK Sápmis praktikanter 2014

Henriette Johnsen Joks (19), Anne Inger T. Birkely (20) og Felicia Löfgren (22) har gjennomført sin første praktikant uke ved NRK Sápmi. Allerede har de hevet seg i gang med radioredigering.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

– Jeg var kjempenervøs den første dagen. Det var så vidt jeg fikk sove, avslører Henriette Johnsen Joks (19).

I månedsskiftet mai/juni fikk Henriette fra Karasjok vite at hun hadde fått praksisplass i NRK Sápmi, og siden da har hun grugledet seg. Endelig er tiden kommet.

– Jeg liker å treffe folk

Første dag var på mandag, nå skriver vi fredag, og de tre unge praktikantene er i gang med redigering på en av radiostudioene. NRK Sápmi spør de tre om hvordan de ser for seg at praktikanttiden blir, og som intervju objekter virker de allerede drevne.

– Jeg har alltid hatt interesse for journalistikk, og jeg liker å treffe folk. Så jeg søkte som praktikant for å sjekke om det faktisk er som jeg tror, forteller Felicia Löfgren (22).

– Jeg vil først og fremst bli kjent med hva journalistikk og media egentlig er, innskyter Anne Inger T. Birkely (20).

– Jeg tror det er en spennende og artig jobb, legger Henriette til.

Og alle forventer de at det blir lærerikt. For i praktikantperioden kommer de til å bli kjent med å stå både foran og bak kamera. Intervjuteknikker for radio og TV. Skrive nettartikler. Og ikke minst hvordan få det fra å være masse råstoff til å bli en helhetlig sak.

En hektisk første uke

Dere har jo straks gjennomført den første uka, hvordan har det vært?

Anne Inger: – Det har vært mye informasjon, og vi har allerede lært mye som vi ikke kan. Det blir artig å endelig begynne å gjøre praktiske ting.

Henriette: – Lærerik og spennende.

Felicia: – Intensiv.

Alle tre avslører at den praktiske delen er det de husker best, nettopp det de holder på med mens de er intervjuobjekter.

Hva gleder du deg mest til?

På det klassiske spørsmålet om hva jentene gleder seg mest til, så kommer det nærmest politisk korrekte svar fra munnene deres:

Henriette: – Å jobbe med Barne-TV i to uker tror jeg blir artig.

Felicia: – Alt. Gleder meg til å jeg kjenner at man kan bruke det man har lært seg.

Anne Inger:
– Å føle at jeg kan gjøre og bruke det jeg lærer meg.

På spørsmålet om hva de vil bli når de blir «stor» svarer alle tre unisont: – Journalist!

Så gjenstår det å se om de fortsatt mener det samme om seks måneder. Det som er sikkert er at de går en spennende tid i møte.

NRK Sápmis praktikanter 2014

NRK Sápmis praktikanter Anne Inger T. Birkely, Felicia Löfgren og Henriette Johnsen Joks, er fra henholdsvis Kautokeino, Östersund og Karasjok.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK