NRK Meny
Normal

Healer opplevde kaldhjertede Karasjokfolk

Hver eneste bygd og by har sin egen ånd over seg. Nityo Dhyan Uglefot, som er samisk healer, opplevde at over Karasjok er det veldig mørk energi.

Den samiske healeren Nityo

Den samiske healeren Nityo Uglefot mener Karasjokfolk ikke har varme hjerter.

Foto: Privat

– Det er en tung ånd over hele Karasjok, påstår Nityo. Han har bodd på flere plasser i Finnmark, deriblant Karasjok.

– Hvordan kan du påstå at folk fra Karasjok ikke er barmhjertige?

– Det opplevde jeg mens jeg bodde der. Det er ikke noe som helst åpenhet mellom menneskene der. De tør rett og slett ikke å snakke om følelser, mener Nityo.

Gula maid: Skuolfejuolgi muitala

Tung energi over bygda

Nityo uglefot

Nityo Uglefot

Foto: Privat

– Jeg og samboeren min opplevde en veldig mørk energi over bygda med det samme vi flyttet dit fra Kautokeino. Slike energier fører til mistenkeliggjøring av andre, baksnakking og mye mere negativt, fortsetter den frittalende healeren.

Nityo forstår at dette er vanskelig for et vanlig menneske å forstå, men forklarer videre at et hjerte tåler ikke tunge og mørke energier. Det gjør at man ikke har det godt med seg selv, og det igjen går utover andre mennesker.

Må snakke om følelser

Den samiske healeren mener at man må klare å åpne seg for andre og snakke om eventuelle problemer man har. Det gjør ikke folk i Karasjok, påstår han.

– Også i andre samiske kommuner i Finnmark har slike mørke energier over seg, men ikke så mye som i Karasjok, sier Nityo. I Kautokeino har innbyggerne åpnet seg mere for hverandre etter den enorme medieoppmerksomheten bygda har fått den siste tiden.

Healeren bor nå i Stavanger, og sier at energien der er en helt annen. Byen er blitt internasjonal og har flere samfunnsklasser. Der snakker menneskene åpent om problemer man måtte ha.

Han avslutter med å si at Karasjok er en fin plass, men der bør folk bli mere åpne for hverandre, slik at de mørke skyene forsvinner. Da først blir det fint å bo der.