NRK Meny
Normal

– Kan ikke fremme det samiske mer

Ordførerkandidat Trond Skotvold (Ap) mener de jobber mye for det samiske i Kåfjord, men kan ikke se for seg at de kan fremme det samiske mer. - Da må vi få større tilskudd fra Sametinget.

Trond Skotvold

Ordførerkandidat Trond Skotvold (Ap) vil også jobbe for det samiske i Kåfjord.

Foto: Petter Strøm / NRK

Valglogo

Ap sitter med åtte kommunestyrerepresentanter i dag, og med støtte fra Senterpartiet styrer de i Kåfjord. Etter tre perioder som ordfører gir Bjørn Inge Mo (Ap) seg etter denne perioden.

– Jeg tror at vi skal holde den posisjonen vi har i dag og mener vi har mange spennende saker på valgprogrammet, sier ordførerkandidat Trond Skotvold.

Seks av sju ordførerkandidater ved valget i Kåfjord, er menn.

Dette er alle valglistene i Kåfjord ved valget i høst

Tenke på arbeidsplasser

Trond Skotvold har næringsutvikling som hjertesak, og mener det må etableres nye arbeidsplasser om man skal hindre fraflytting.

– Jeg kan ikke si så mye om hvem som er vår hovedutfordrer ved valget i høst, vi føler at man samarbeider bra med de fleste i kommunestyret, men det man ta etter valget, sier Skotvold.

- Spennende høst

Ordførerkandidat Svein O. Leiros (Sp) tror det blir en spennende valgkamp i kommunen, med bland annet Høyre som igjen stiller liste i kommunen.

Som varaordfører ønsker Leiros fortsatt å være med å styre kommunen fra høsten av og mener de har mange spennende prosjekter som venter, blant annet byggingen av helsesenteret.

Svein Leiros

Varaordfører Svein O. Leiros håper å være med å styre Kåfjord også etter valget i høst.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

– Vi er et selvstendig parti, men må se etter valget i høst om vi er med i styringen, men man kan ikke si så mye før valget.

Svein O. Leiros ser også mange store sjøsamiske saker som det må jobbes med.

Var ikke født sist

Høyre stiller med ordførerkandidat som ikke var født sist partiet stilte liste i kommunevalget i Kåfjord, tilbake i 1991.

21 år gamle Jens-Aleksander Simonsen er ordførerkandidat for Høyre og partiet vil utfordre Ap.

– Vi jobber fortsatt med valgprogrammet som skal være ferdig i løpet av juni, derfor ønsker jeg ikke å si så mye om våre politiske saker, men det er klart vi ønsker å utfordre de som styrer i kommunen.

Simonsen er glad for å ha blitt ordførerkandidat og har også fått gode tilbakemeldinger på at Høyre stiller liste og med en ung ordførerkandidat.