NRK Meny
Normal

Statsministeren: – Skulle gjerne vært der

Statsminister Erna Solberg beklager at hun ikke kunne delta under feiringen av Sametingets 25-årsjubileum.

Aili Keskitalo får joik.

Sametingspresident Aili Keskitalo strålende fornøyd med joiken hun fikk som gave under feiringen av Sametingets 25-års jubileum. Festkledte Sametingsrepresentanter hadde gjerne sett at også Statsministren hadde kommet til Karasjok for å delta i feiringen.

Foto: Sergey Gavrilov / NRK

Både Statsminister Erna Solberg og Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner var invitert til jubileumsfeiringen i Karasjok torsdag.

Da begge meldte forfall, var det Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) som måtte møte som regjeringens representant.

På Sametinget registrerer de at både Solberg og Sanner deltar på feiringen av ordningen med samiske veivisere i Oslo fredag.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg gikk glipp av festen i Karasjok, da Sametingets 25-års jubileum ble markert. Statsbudsjettet forhindret henne fra å dra fra Oslo.

Foto: Siv Sandvik

Det var imidlertid fremleggingen av statsbudsjettet som forhindret Statsministeren fra å reise til Karasjok.

- Jeg skulle gjerne vært med på feiringen, men det er svært vanskelig å forlate Oslo disse første dagene etter at Stortinget er samlet og forslag til statsbudsjett lagt frem. Derfor måtte jeg dessverre takke nei da invitasjonen kom i sommer, uttaler Statsminister Erna Solberg.

– Livskraftig institusjon

I en mail formidlet av hennes presseansvarlige, ønsker Solberg å overbringe gratulasjoner i forbindelse med feiringen av Sametinget.

- Sametinget er en viktig samfunnsinstitusjon i Norge. På vegne av Regjeringen vil jeg gratulere så mye med 25-årsjubileet, sier Solberg.

Også statsråd Jan Tore Sanner gratulerer Sametinget med de første 25 år. Han mener at samenes folkevalgte parlament i dag framstår som en livskraftig institusjon, og er en viktig dialogpartner for regjeringen i utviklingen av samepolitikken.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker, Stortingspresident Olemic Thommesen og Helga Pedersen.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) representerte Regjeringen under Sametingets 25-års jubileum. Her sitter hun sammen med Stortingspresident Olemic Thommesen (H) og Helga Pedersen (Ap)

Foto: Idar Kintel / NRK