– Hun førte Storfjord inn i ROBEK

Tidligere ordfører godtar ikke å få skylda for at Storfjord kommune er på ROBEK-lista.

Hanne Braathen

Tidligere ordfører Hanne Braathen godtar ikke beskyldningene om at hun og det forrige kommunestyret er skyld i at Storfjord nå er ROBEK-kommune.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Storfjord kommune har vært ROBEK-kommune siden januar i fjor. Ordfører Sigmund Steinnes mener at tidligere politikere er skyld i at kommunen har gått underskudd de tre siste årene.

Det oppsamlede underskuddet er nå på 17 millioner kroner.

– Vi prøvde å sette ned bremsene da vi så hvor galt det holdt på å gå, men vi fikk ikke gehør for det, sier ordfører Sigmund Steinnes (Ap).

– Underskudd bare det siste året vi styrte

Storfjord kommune har allerede skjært ned på bemanningen, og må kutte opp mot 14 stillinger til neste år. Nå må kommunen også vurdere å innføre eiendomsskatt.

Forrige ordfører i Storfjord, Hanne Braahten (Sp) sier at man ikke klandre dem for at kommunen er kommet i den situasjonen, grunnen er også dårlige inntekter fra kraftverket.

– Det var bare underskudd det siste året vi styrte, i 2010. Vi hadde mye å rette opp i, som ikke var blitt gjort på mange år. Derfor måtte vi bruke penger på å investere og å få ting i stand. Det er nå de siste årene det har vært underskudd i kommunen. Dette skyldes i stor grad at vi har fått mindre kraftinntekter enn det vi hadde tidligere, sier Braathen.

Hun mener at de som styrer nå bør se på seg selv i forhold til at man nå er en ROBEK-kommune.

– De må selv ta ansvaret for situasjonen og ikke legge skylda på noen som har styrt tidligere. Da de var i opposisjon var de jo med på de vedtakene som ble gjort, understreker Braathen.