NRK Meny
Normal

– Hit men ikke lenger

I Karasjok får ikke vinterens Norgesmester trene vanndrag på åpent vann, fordi kommunen ikke gir lov.

Joakim Olsen

Joakim Olsen konkurrerer i vanndrag. I Karasjok har han ikke muligheter til å trene på vann. Her demonstrerer han hva det nærmeste han får komme vannkanten er.

Foto: Skjermdump / NRK

– Hit men ikke lenger. Det stopper her, sier Joakim Olsen, etter å ha demonstrert hvor langt det er lov å kjøre.

Olsen vant i vinter Semi Pro Stock under NM i scootercross i Valdres. Til helga skal han konkurrere på vanndrag i Kautokeino, men i hjemkommunen Karasjok får han ikke trene på åpent vann.

– Ja det er veldig kjedelig. Jeg må langt av sted for å trene, nærmeste er i Kautokeino, forteller han.

Søkte disp – fikk avslag

Karasjok Motorklubb søkte Karasjok kommune om dispensasjon til å trene med snøscooter på et vann i Karasjok, i det øyemed å trene på vanndrag.

Dispensasjonen ble ikke innvilget.

– Vi ga ikke dispensasjon, fordi vi med dagens lovgrunnlag ikke har mulighet til å gi dispensasjon til slike aktiviteter på vann, forteller kultur- og næringssjef i Karasjok kommune, Nils Aslak Boine.


I avslaget skriver Boine at kommunen kan i fremtiden gi dispensasjon, dersom Karasjok Motorklubb selv finner et egnet område, samt lager en reguleringsplan for området.

Lov i nabokommunen over grensa

Markku Porsanger

Bygningsansvarlig i Utsjok kommune i Finland, Markku Porsanger, tror ikke det ville vært problematisk å få arrangere vanndrag i kommunen hans.

Foto: Privat

Bygningsansvarlig i Utsjok kommune i Finland, Markku Porsanger, forteller at i kommunen hans er det ikke noe forbud mot vanndrag på åpent vann.

– Dersom det ble søkt om å arrangere en slik konkurranse her, tror jeg absolutt det ville være mulig, forteller Porsanger.

Han tror det ville latt seg gjøre selv på grenseelvene Tana og Anarjohka.

Joakim Olsen får ikke trene vanndrag i Karasjok. Nils Aslak boine forklarer hvorfor.