NRK Meny
Normal

Politiet har mottatt Musken anmeldelse

Politiet bekrefter at de har mottatt politianmeldelse mot foreldrene i Musken som holder barna fra skolen.

Politiet etterforsker Musken skole saken

Musken skole
Foto: Harrieth Aira / NRK

Tysfjord-ordfører Anders Sæter.

Ordfører Anders Sæter i Tysfjord kommune.

Foto: Harrieth Aira / NRK

Tysfjord kommune i Nordland fylke har politianmeldt foreldrene i Musken som holder barna sine borte fra skolen. Foreldrene har holdt ungene borte fra skolen i protest mot det de mener er et altfor dårlig skoletilbud.

De nekter å sende barna sine over fjorden til Drag skole med båt.

Ordfører Anders Sæter i Tysfjord kommune sier at de har politianmeldt foreldrene for å synliggjøre deres ansvar.

– Har mottatt anmeldelsen

Lensmann Morten Augensen i Tysfjord bekrefter at de har mottatt anmeldelse fra kommunen om brudd på opplæringsloven. Politiet skal etterforske saken og de har sendt brev til de politianmeldte foreldrene.

Lensmann Morten Augensen i Tysfjord

Lensmann Morten Augensen i Tysfjord.

Foto: Mona Gingstad / NRK

– I brevet ønsker vi deres forklaring i saken, sier Augensen.

Augensen sier at de ser alvorlig på saken da det er barn involvert. Men han understreker at det er altfor tidlig å si om foreldrene blir straffet.

Ønsker ikke å kommentere

Foreldrene som holder barna fra skolen vil ikke kommentere anmeldelsen, men i et brev skriver de at kommunens anmeldelse ikke skremmer dem og at de på ingen måte har tenkt å påføre barna deres urett.

Vanskelig lærersituasjon

Tysfjord kommune har i lengre tid slitt med å skaffe rektor og lærere til Musken skole. Som en midlertidig løsning inntil godkjent personale er på plass må elevene i Musken dagpendle med båt til Drag.

Musken

Måsske/Musken ligger midtveis inne i den lange og smale Hellmofjorden som er en del av Tysfjorden. Stedet ligger ikke langt fra Hellemobotn, der Norge sør for Finnmark er på sitt smaleste. Fra Hellemobotn er det bare seks kilometer over til Sverige.