Hopp til innhold

– Flaut å ikke få stemme

Hovedstaden hadde glemt Sametingsvalget, de hadde ikke satt frem valglister i valglokalet. Dette syns Åsmund Magga og Ingunn Eriksen var flaut.


Åsmund Magga og Ingunn Eriksen

Ingunn Eriksen og Åsmund Magga var skuffet da de ikke fant sametingslistene, her utenfor valglokalet.

Foto: NRK

Det var første valgdag i går for Norges Stortings- og Sametingsvalg. Men i Majorstuen i Oslo hadde de glemt Sametingsvalget. Når Åsmund Magga og Ingunn Eriksen kom for å avgi sin stemme så fant de ikke Sametings valgliste.

– Jeg ble rett og slett flau

– Det gikk bra med stemmegivningen helt til vi kom til Sametingsvalget, da stoppet alt. De hadde ikke forberedt seg eller satt ut noen papirer i Sametings valglokale.
Jeg ble rett og slett flau, jeg sa til den personen som satt der at det er flaut at dere ikke har noen ting klart for oss som skal avgi stemme til Sametingsvalget, forteller Åsmund og Ingunn.


– Det føles ut som om de overser oss som skal stemme ved Sametingsvalget, det var veldig ubehagelig, sier Åsmund.


Uforståelig

Oslos valgstyrets leder Fabian O. Stang kan ikke skjønne at dette kunne skje med disse to Sametingsvelgerne. De har som mål å besørge Sametings- og Stortings valg på lik linje.

Fabian O.Stang

Valgstyrets leder Fabian O.Stang forteller at det er uforståelig at dette har skjedd.

Foto: NRK

– Det virker for meg nesten uforståelig for vi har lagt veldig mye vekt på å gjøre Sametingsvalget like ordentlig som stortingsvalget, sier Stang.

– Dette var en lettelse


– Vi må jo få lov til å avgi vår stemme på Sametingsvalget, så vi skal prøve en gang til.

Noen minutter etter kommer to smilende personer ut av valglokalet og har fått lov til å stemme ved Sametingsvalget.

– Dette var en lettelse, nå gikk det i orden. Hvis ikke vi hadde påminnet dem om Sametingsvalget så hadde vi ikke fått stemme. Vi måtte aksjonere sånn at stemmesedlene kom frem, sier Åsmund.

Korte nyheter