– Er som Elsa Laula Renberg

Laila Somby Sandvik (67) fra Karasjok har mottatt SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum sin utviklingspris for 2009.

Laila Somby Sandvik
Foto: SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum

SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum mener de kan sammenligne Somby med den samiske pioneren Elsa Laula Stenberg.

GULDAL: – Lea dego Elsa Laula Renberg

– En foregangskvinne

Laila Somby Sandvik er født og bor i Karasjok, og SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum trekker frem at hun har fremstått i offentligheten der man tradisjonelt ikke finner mange kvinner, og har vært et forbilde for mange.

SNF trekker frem innsatsen hennes i arbeidet med å fremme kvinners stilling og kjønnslikestilling, i arbeid for samiske barn og unge, som talskvinne for overgrepsutsatte og i tabu-saker, innen samepolitisk arbeid og som samisk tradisjonsbærer og formidler.

Hun har vært en foreganskvinne og SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum sammenligner henne med Elsa Laula Stenberg (ekstern lenke).

– Artig med en slik sammenligning, men for å være ærlig når jeg ikke opp til arbeidet som Renberg og andre gjorde på den tiden, for det er noe det står respekt av, sier Somby.

– Hadde ikke ventet dette

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle motta denne prisen, men er stolt over at jeg får den, og nå kan jeg jo bruke det SNF skriver om meg i fremtidige CV-er, sier en spøkefull Laila Somby Sandvik.

Gudrun Eriksen Lindi i SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum, mener man skal ha respekt for det arbeidet Somby Sandvik har gjort.

Prisen- et diplom og en symbolsk pengegave på 1000 kroner ble tildelt Laila Somby Sandvik under årsmøtet i SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum i oktober.