– Entusiastisk publikum skapte magisk stemning

Årets festivalpublikum speilet årets program, Riddusletta glødet av entusiasme blant publikum fra hele verden, melder de ansvarlige for Riddu Riđđu-festivalen.

Entusiastisk publikum i Riddu Riđđu 2015
Foto: Andreas Kalvig Anderson

I løpet av festivalen har 5700 mennesker besøkt Riddu Riđđu festivalen i Kåfjord. De har tatt del i et bredt program der musikk, teater, seminar, litteratur, film og kunst har fordelt seg på tilsammen 86 arrangement fra onsdag til søndag. Arrangementsbesøket er 24533, et tall som tilsier at publikum besøker flere programområder.

Publikum på Riddu Riđđu 2015

I løpet av festivalen har 5700 mennesker besøkt Riddu Riđđu festivalen i Kåfjord.

Foto: Andreas Kalvig Anderson

– Unik atmosfære

– Riddus publikum er helt fantastisk, det var vært en gjennomgående fin stemning under hele festivalen, sier festivalsjef Karoline Trollvik i en pressemelding. Hun forteller at de som besøker festivalen kommer for å hygge seg og for å oppleve spennende kunst og kultur.

– NRK har vært markant tilstede, og vi har fått flotte tilbakemeldinger fra seere over hele verden, som har fulgt live streamen på nett og hørt på Jungeltelegrafen, fortsetter Trollvik.

– Både politiet og festivalledelsen er godt fornøyd. Folk har kost seg og hatt det gøy, og det er også en av grunnene til at vi arrangerer festival.

Musikalsk gullrekke

Mari Boine i Riddu Riđđu 2015
Foto: Ørjan Bertelsen

Balnt artistene i år var Arvvas og Chirgilchin, lokale F.A.C.E, Katchafire, Elina Waage Mikalsen og Blood Forest Family, Resirkulert og Urna med bandet Kroke. Mari Boine og Yann Tiersen var festivalens desidert mest kjente musikere, og det levde de opp til.

– Tiersens konsert var en stemningsfull opplevelse for de mange som møtte opp. Mari Boine, med Frode Fjelllheim og Georg Buljo på laget, toppet siste kveld, og hennes vakre ord fra scenen om samisk ungdomskraft og engasjement, ga gjenklang i publikum og oppsummerte festivalens markering av generasjonsskiftet, uttaler Trollvik.

En meget fornøyd festivalsjef sier at det har vært godt å se så mange unge mennesker på festivalen, og at konsertene har vært veldig godt besøkt i år.

– Det har vært utrolig fint å se at publikum har kost seg og virkelig satt pris på det programmet vi har laget. Været var også med oss, og alt i alt har stemningen vært magisk, sier Trollvik.

Karoline Trollvik, festivalsjef Riddu Riddu

Karoline Trollvik, festivalsjef Riddu Riđđu

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK