Normal

– Dette kan virkelig bli morsomt

Det sier arrangementsansvarlig om en litt annerledes fotballcup. Om lagene ikke oppfyller de spesielle kravene, begynner nemlig kampene med straffespark. Det hele foregår i ei bygd der interessen for fotball er veldig stor.

Han gleder seg til årets Drag-cup, og håper på godt vær og mange lag, Erik Anders Sæter.

Han gleder seg til årets Drag-cup, og håper på godt vær og mange lag, Erik Anders Sæter.

Foto: Sander Andersen / NRK

– Hvis laget ikke innfrir kravene, får det straffespark mot seg før kampen.

Det sier arrangementsansvarlig Erik Anders Sæter om den en smule uvanlige måten å spille cup på.

For 6. august er det avspark for årets Drag-cup i Tysfjord. En cup med en noe original lagoppstilling. For hvert lag skal ha minimum én på 40 år, én på 50 år, og minimum ei dame med i aktivt spill på banen. Dersom ikke laget greier å stille med et slikt sammensatt lag, får det straffespark mot seg før kampen settes i gang.

– Man kan jo stille lag med bare 16-åringer. I fjor var det nemlig et lag som ikke greide å oppfylle kravene. Da banket motstanderen ballen inn sju ganger i målet deres før kampen i det hele tatt ble satt i gang. Så det her kan bli morsomt, sier arrangementsansvarlig som håper på stort engasjement og mange tilskuere.

– Påmeldingsfrist er førstkommende mandag, og hittil er det påmeldt fire lag. Så her er det bare å snekre i hop et lag, og melde det på, forteller Erik Anders Sæter.

Upåklagelig interesse

I fjor var det sju lag med, og arrangøren har forhåpninger om minst like mange lag i år. Og rundt arrangementet blir det mat og kiosk, lover arrangøren som håper på knallvær.

Les: Direktsesender 4.-divisjonsfotball

Og interessen for fotball i fotballbygda Drag er upåklagelig.

– Når vi har arrangert turnering i nabokommunen, i Hamarøyhallen, så var det altså 150 mennesker fra Drag som var tilskuere, mens det fra hele Hamarøy kanskje var bare 15. Jeg synes det er rart, men lurer på hva er grunnen til at det er så mye bedre kultur på Drag for å støtte opp om idrettsarrangementer?

– Vi slo jo et lag fra Drag i finalen i fjor. Da var det 150 som så på de siste minuttene av kampen, og sju som overvar premieseremonien, ler Erik Anders som legger til at det viktigste er at det er tilbud til ungdommer.

Og ett av disse tiltakene er slikt som dette.

Les: Ådå tsiekkadus sierralágásj hámijn

Les også: – Vi skulle hatt militær strategi før vi begynte