– De har kjørt kommunen i grøfta

Ordførerkandidat Filip Mikkelsen i Tysfjord mener dagens styre har kjørt kommuneøkonomien i grøfta. - Velgerne vil nok reagere på det som har skjedd, tror Mikkelsen.

Filip Mikkelsen

Filip Mikkelsen er ordførerkandidat for Felleslista i Tysfjord.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Valglogo

Filip Mikkelsen er ordførerkandidat for Felleslista i Tysfjord i Nordland, og han ser store utfordringer med den økonomiske situasjonen som de er i.

– Det er ingen andre en flertallet i kommunestyret som har ansvaret for den økonomiske situasjonen vi er i, mener Mikkelsen.

– Kommuneøkonomien kan ikke felle oss

Vil bli størst

Felleslista hvor Filip Mikkelsen er ordførerkandidat, har fem representanter i kommunestyret og Mikkelsen er ikke fremmed for å styre Tysfjord som ordfører.

– Vi kommer til å drive valgkamp på ordinær måte og kommer til å vektlegge de sakene som fremmer utviklingen, men vi må ta tak i dette nå.

Filip Mikkelsen tror at den dårlige kommuneøkonomien kan bli et viktig tema i valgkampen.

Felleslista ser at det historisk har vært sånn at de på nordsiden av fjorden har snakket godt sammen mens de på vestsiden har en god tone.

Valgresultatet i Tysfjord 2011

Parti

Prosent

Stemmer

Representanter

Ap

37,7 (+7,4)

474

7 (+2)

HKVU

27,3 (+2,5)

343

5 (+1)

TPLTY

14,4 (+3,2)

181

2

Sp

8,3 (-8,5)

104

1 (-2)

TYSBYG

7,8 (+7,8)

98

1 (+1)

SV

4,6 (-2,3)

58

1

HKVU= Fellesliste H, KrF, V og Uavhengige. TPLTY= Tverrpolitisk liste
for Tysfjord. TYSBY= Tysfjord bygdeliste.

– Tar kommuneøkonomien på alvor

Ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) tar kommuneøkonomien i Tysfjord på alvor, og det er også en av sakene som de tar med inn i valgkampen.

– Jeg føler at vi har jobbet for å rette opp den økonomiske situasjonen i kommunen de fire siste årene og håper velgerne ser det, selv om vi driver med underskudd i dag.

Tor Asgeir Johansen

Tor Asgeir Johansen.

Foto: Simon Piera Paulsen

Tor Asgeir Johansen er ordførerkandidat også ved høstens valg og håper han kan få en ny periode, hvor han skal styre kommunen mot bedre tider fra den økonomiske motvinden de er i.

– Vi skal være åpne om det som har skjedd og hvilke utfordringer kommunen har, men vi ser bedre tider.

Kan gjøre det bedre

Tverrpolitisk liste i Tysfjord ser også den økonomiske situasjonen i kommunen som en utfordring de neste årene.

Guttorm Aasebøstøl

Guttorm Aasebøstøl.

Foto: Sander Andersen / NRK

Ordførerkandidat Guttorm Aasebøstøl, som også er varaordfører i dag, tørr ikke å si noe om hvordan velgerne reagerer og hva de stemmer 14. september.

– Vi har samarbeid med Ap denne perioden, men hvem vi kan jobbe med etter valget i høst kan vi ikke si noe om, sier Guttorm Aasebøstøl, som gjerne blir ordfører når valget er over.