– Bonus med VM plass

Denne helga kan det avgjøres om Ole Máhtte Sara Nedrejord blir tatt med for å representere Norges landslag i Italia.

Hoppbakken i Lillehammer

Unggutten fra Karasjok har hatt en formidabel utvikling i hoppbakken. Nå konkurrerer han med Norges aller beste skihoppere i elite klassen.

Foto: NRK

Karasjokgutten Ole Mahtte Sara Nedrejord (17) har hatt en bratt utviklingskurve i hoppbakken. Denne helgas prestasjoner kan avgjøre om han blir tatt med i junior landslaget.

– Klart det hadde vært moro med landslagsplass, men

Ole Mathis Nedrejord

Nedrejord sier det er en bonus med VM-plass

Foto: Dragan Cubrilo

jeg har sagt til meg selv at det er en bonus om jeg blir tatt med, sier Nedrejord.

Årets Junior-VM arrangeres i Val di Fiemme i Italia 27. januar – 3. februar.

Får svar i helgen

Før jul hadde Karasjok gutten sin første representasjonsoppgave i hoppbakken. Enten i løpet av helga, eller etter helga, får han vite om han er tatt med i Norges hopp juniorlandslag som skal delta i verdensmesterskap i Val di Fiemme.

– Jeg har hatt en meget bra utvikling og formkurven har vært bra i det siste, så det er jo meget positivt at man faktisk har mulighet til å kjempe om en VM-plass, forteller Nedrejord beskjedent.

17 åringen har ikke satt noen faste mål om at han skal få være med i VM, og han jobber videre for og bli stadig bedre.

Opprykk til elite

For Nedrejord har det gått fort i hoppbakken. Før jul konkurrerte han i B-klassen, og det skulle ikke stoppe der, han fortsatte like greit med den gode hoppingen og kvalifiserte seg til A-klassen.

Rundt årsskiftet kom det store steget for det unge hopptalentet. Da hoppet han seg fra A-klassen til Eliteklassen. Der konkurrerer han med Norges aller beste hoppere.

– Formkurven min har vært bra denne sesongen, jeg har jobbet hardt før, og under sesongen, for å utvikle meg mest mulig, sier Nedrejord.

Ole Mathis Nedrejord

Ole Mathis på pallen etter å ha vunnet FIS-rennet i desember i fjor.

Foto: Privat