– Blir vanskelig å fortsette

Pengebruken til partiet Samer bosatt i Sør-Norge, kan velte Sametingets flertall.

Olaf Eliassen

Olaf Eliassen sier det blir vanskelig å samarbeidet med partiet etter de siste ukers avsløringer.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Sametinget godtar ikke partiets bruk av 94.000 kroner i 2009, og samarbeidspartene er nå i ferd med å miste tilliten til partiet.

Johan Mikkel Sara har blant annet sendt reiseregning for en reise til Bergen, samtidig som kvitteringer fra bankkortet viser han samtidig befant seg i Oslo.

Marie Therese Nordsletta Aslaksen representerer partiet Samer bosatt i Sør-Norge. Hun er med i flertallsgruppa, men nå tviler de andre i gruppa at de kan fortsette samarbeidet med partiet.

– Blir vanskelig å fortsette

Árjas gruppeleder på Sametinget, Olaf Eliassen, sier at regnskapsrotet til den tidligere visepresidenten kan få konsekvenser for flertallet:

– Hvis det viser seg at det gjelder en overtredelse, som skader samarbeidet, så blir det vanskelig å fortsette, sier Eliassen til NRK.

– Det blir en utfordring

Fungerende NSR-leder, Gunn-Britt Retter, tviler også på videre samarbeid i i flertallsgruppa:

– Jeg tror det blir en utfordring for posisjonen å fortsette samarbeidet nå.

Willy Ørnebakk

Willy Ørnebakk ønsker ikke å utelukke noe på nåværende tidspunkt.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Vi må avvente å se hva som kommer

Arbeiderpartiet leder Sametingets flertall. Partiets gruppeleder Willy Ørnebakk, ønsker ikke å spekulere i utfallet av saken:

– Vi må vurdere situasjonen ut i fra det som kommer. Hva som eventuelt blir vurdert, får vi ta når den tid kommer. Jeg kan verken antyde, bekrefte eller avkrefte noe på nåværende tidspunkt.

Marie Therese Nordsletta Aslaksen ønsker ikke å la seg intervjue om pengebruken. Men hun sier at saken påvirker partiet, og at den selvsagt skal behandles i styret.