God felling første jaktdag i Finnmark

Elgjakta i Finnmark, utenom Kautokeino og Karasjok, startet i går og hele 66 elg ble felt første dagen. Utmarksforvalter i Finnmarkseiendommen sier at det lover bra for resten av jaktperioden.

ELG

66 elg ble felt første jaktdagen i Finnmark. Det er et bra start på jakta og det har vel skjedd tre eller fire ganger tidligere at det er blitt felt så mange elg, sier utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims.

Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

Utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims sier at det bare har vært tre eller fire ganger at det har vært så god start på elgjakta i Finnmark.

Anders Ims, FeFo

Utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims er fornøyd med første jaktdag av elgjakta i Finnmark, hvor 66 dyr ble felt i går.

Foto: Camilla Brækken/FeFo

Fellingstallene for kommunene er Alta 3, Båtsfjord 1, Lebesby-Gamvik-Nordkapp 1, Nesseby 5, Porsanger 15, Sør-Varanger 8, Tana 21 og Vadsø 1.

I hele Finnmark er det satt fellingskvote på 1015 elg, hvorav 102 okser, 611 valgfrie dyr, 230 ungdyr, 8 ungokser og 64 kalver.

Flest elg kan felles i Tana med 280 dyr, mens Karasjok er kvota 233 elg, Kautokeino 120, Porsanger 110, Nesseby 80, Sør-Varanger 68, mens de andre kommunene har alle under 50 elg hver på kvota.

Bra jakt også i Karasjok og Kautokeino

I Kautokeino og Karasjok startet jakta 1. september i år og avsluttes 30. september. Det er også felt bra med elg i i de to kommunene.

Karasjok har fellingsprosent på 67, mens Kautokeino ligger på 43 prosent.

– Ut i fra fellingsmål, så er det bra resultat, sier utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims.

I Karasjok er det hittil felt 155 elg av en kvote på 233 elg og i Kautokeino 51 elg en total kvote på 120.

– I Karasjok sliter jegerne på sørsiden av indre riksveg å oppnå fellingsmål med 30 prosent, mens på nordsiden har man nådd fellingsmål og vel så det, sier Anders Ims.

– I Kautokeino sliter man mest i sørøst-siden mot riksgrensen mot Finland og Anárjohka, hvor man må felle 10 elg til, for å oppnå målet, sier Ims.

Utvidet jaktperiode i Kautokeino og Karasjok

Karasjok kommune har søkt om utvidet jaktperiode til 15. oktober på sørsiden for indre riksveg.

– Her er det fylkeskommunen som avgjør om det innvilges utvidet jaktperiode, sier Anders Ims i FeFo.

– Når det gjelder Kautokeino, så er det allerede utvidet jaktperiode sørøst for riksvegen mot finskegrensa, og Anárjohka, sier Ims. Kautokeino kommune har ikke søkt om utvidet jaktperiode i andre jaktområder.

Hør utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims:

I alt 66 elg ble felt første jaktdag i Finnmark, Utmarksforvalter i FeFo, Anders Ims er fornøyd.