NRK Meny
Normal

5700 besøkte Riddu Riđđu festivalen

I løpet av Riddu Riđđu festivalen i Manndalen har 5700 mennesker besøkt festivalen. Festivalleder Karoline Trollvik er strålende fornøyd med årets arrangement.

Publikum på Riddu Riđđu 2015

5700 mennesker besøkte årets Riddu Riđđu festival.

Foto: Andreas Kalvig Anderson

Riddu Riđđu festivalen hadde i år et bredt program der musikk, teater, seminar, litteratur, film og kunst har fordelt seg på 86 arrangement fra onsdag til søndag.

Godt med publikum

Arrangementsbesøket er i overkant av 24.500, utifra at publikum besøker flere programområder. Årets festivalpublikum speilet årets program, Riddusletta glødet av entusiasme blant publikum fra hele verden.

– Riddus publikum er helt fantastisk, det har vært en gjennomgående fin stemning under hele festivalen, sier festivalsjef Karoline Trollvik. Trollvik Forteller at de som besøker festivalen kommer for å hygge seg og for å oppleve spennende kunst og kultur.

De kjente trakk publikum

Mari Boine i Riddu Riđđu 2015

Mari Boine og Yann Tiesen trakk mange publikum til scenen.

Foto: Ørjan Bertelsen / Privat

Mari Boine og Yann Tieser var festivalens desidert mest kjente musikere, og det levde de opp til. Tiersens konsert var en stemningsfull opplevelse for de mange som møtte opp. Mari Boine med Frode Fjellheim og Georg Buljo på laget, toppet lørdagskvelden, og ga gjenklang i publikum og oppsummerte festivalens markering av generasjonsskiftet, sier Trollvik.