NRK Meny
Normal

4 x release i kveld

Ivvár og Max Mackhé inviterer i kveld til releasefest i Tromsø. To album og to musikkvideoer skal ut til folket, og det skal feires.

Ivvar

Bandet Ivvár

Foto: bernhard hienerwadel / Altaposten

Max Mackhé har nettopp sluppet album og har releasekonsert for den nye plata Max Mackhé & Gumpegoddi geriljá i kveld.

Artisten Max Mackhé Guider de unge sangskriverne

Max Mackhé

Foto: Jon Isak Lyngman Gælok

Max Mackhé og det Tromsø-baserte bandet Gumpegoddi geriljá skriver om seg selv at de er et røft og skittent krigsmaskineri av et rockeorkester, som skyter skarpladde politiske budskap ut av sine musikkvåpen.

Musikere i bandet er Max Mackhé; vokal og gitar, Frank Cock; gitar og vokal, Emil Bekkevold; banjo og gitar, Espen Høgmo; trommer, Hogne Rundberg; bass.

Samtidig kommer de med musikkvideoen til låta «Šitty-Šitty-Báŋŋ-Báŋŋ», videoen er regissert av Kjartan Nilsen.

Re-release

Bandet Ivvár slapp sitt debutalbum «Moonflower» 4. juli, og releasekonserten var på Riddu Riđđu. «Moonflower» ble spilt inn i USA. Produsenten er Ben Grosse, som har jobbet med giganter for regne i musikkbransjen, blant disse er 30 Seconds To Mars, Lady Gaga, Slipknot og Madonna.

Ivvár har ikke spilt i Tromsø etter at de ga ut debutalbumet, så derfor blir konserten i kveld en slags re-release for albumet.

Ivvár spiller alternativ pop/rock og består av Jon Iver Eira Tellefsen fra Karasjok på vokal og gitar, Magnus Langseth Kristoffersen fra Harstad på gitar, Steffen Rasmussen fra Nordreisa på bass og Magnus Tornensis fra Nordreisa på trommer.

Video om festing og rus

Filmskaperen Viktor Enoksen fra Nordreisa har laget en musikkvideo til tittelsporet Moonflower, som i sin helhet er spilt inn på festivalen Riddu Riđđu i Manndalen i Troms.

Videoideen var å lage en personlig film som følger en mann gjennom en lang natt på festival. Dette sammenfaller med låtas undertematikk, som bl.a. er festing, rus og å havne litt på skråplanet. Filmingen startet umiddelbart etter at bandet selv hadde gått av scenen. Regissøren festet kamerariggen på vokalisten i bandet Jon Iver Eira Tellefsen, og ga han klare instruksjoner om å feste så lenge han maktet.

Releasekonserten er klokken 21 i kveld på Hålogaland Teater i Tromsø. Samarbeidspartnere for kvelden er festivalen Riddu Riđđu og Samisk studentforening i Tromsø.

Se videoen til Ivvárs låt Moonflower, som nettopp er sluppet ut på Youtube:

Max Mackhé - Šitty-Šitty-Báŋŋ-Báŋŋ