19-åring døde etter drukningsulykke

Den 19 år gamle jenta som ble funnet livløs i Tanaelva lørdag morgen, døde på sykehuset senere samme dag.

Ulykkesstedet der en jente ble funnet livløs i Tanaelva.

Ved denne strekningen av Tanaelva skjedde badeulykken lørdag morgen. Det er sandstrand ved deler av elvebredden på dette stedet som ligger få minutters gange fra Rådhuset i Tana.

Foto: Vårin Camilla Aslaksen

Tilstanden ble i løpet av lørdagen betegnet som kritisk og ustabil, men i 21.30-tiden lørdag kunne kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyse til NTB at livet ikke sto til å redde.

Politiet fikk melding om at 19-åringen var savnet etter bading i Tanaelva klokken 05.50 lørdag morgen.

Hun badet i elva sammen med nærmere ti andre ungdommer.

Funnet på 2-3 meters dyp

Lege, ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet. Jenta ble kort tid etter funnet ved hjelp av elvebåter og vannkikkert.

– En politimann fra Tana dykket ned, fant jenta på 2-3 meters dyp, og fikk hentet henne opp, sier operasjonsleder Eigil Tenninen i Øst-Finnmark politidistrikt til NRK.no.

Hun ble deretter fraktet med Seaking helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge.

25 minutter under vann

Ifølge politiet skal kvinnen ha vært omlag 25 minutter under vann, før hun ble funnet og brakt på land.

– Gjenopplivning ble iverksatt på stedet og hun ble deretter fløyet til Tromsø med ambulansehelikopter, sier operasjonsleder Eigil Henninen ved Øst-Finnmark politidistrikt.

Politiet har foretatt undersøkelser knyttet til ulykken, og gjennomførte avhør i løpet av lørdagen. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent.

Ulykkesstedet ligger noen minutters gange fra Tana rådhus, nedenfor det såkalte Masternes-anlegget i Tanabru.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tanaelva

Badeulykken skjedde ved Masternes anlegget nord for Tanabru, like nedenfor busstasjonen(FFR). Det er en sandstrand langs deler av denne strekningen, der nærmere ti ungdommer var samlet for å bade lørdag morgen.

Foto: Vårin Camilla Aslaksen

Kriseteam er etablert

Tana kommune har i forbindelse med badeulykken opprettet et kriseteam som skal ta seg av alle som er berørt av ulykken. Blant annet var det flere ungdommer som var vitne til ulykken.

– Like etter at vi fikk beskjed om ulykken på morgentimene i dag fikk vi også et kriseteamet på plass, som skal ta seg av pårørende til jenta og venner og andre som er involvert i denne hendelsen, sier assisterende rådmann i Tana kommune, Kjell Nilssen.

kommunens hjemmeside er det også lagt ut informasjon om hva slags tilbud kommunen har til alle som måtte trenge det etter ulykken.

HØR: