Forskere i Norge og Sverige forsøker å finne ut om arktiske bær som tyttebær og blåbær kan brukes i kosmetikk. Bærene inneholder stoffer som har antibakeriell effekt og kan egne seg godt i for eksempel leppestift, rapporterer SVT.
Tidligere Boaššu FoodLab, som nå har skiftet navn til Nomad Indigenous FoodLab, serverer reinkjøtt under kvalifiseringen til uoffisielt kokke-VM, Bocuse d'Or i Lyon, i Trondheim tirsdag og onsdag.
Reinkjøtt er satt som en obligatorisk råvare under kvalifiseringa.
– Jeg håper serveringa går bra, og at vi blir synligere enn før. Det er vårt mål, sier kokk Elle Sáve Gaup-Oskal.
– Og å vise at å bruke hele dyret til matlaging, er svært bærekraftig. Forhåpentligvis gir det verdiløft og oppmerksomhet til Sápmi, sier Gaup-Oskal.
Gaup-Oskal og Boaššu FoodLab serverte reinkjøtt under VM i Lyon i fjor.
Ovddeš Boaššu FoodLab, mii dál lea lonuhan nama Nomad Indigenous FoodLab:i, guossuha bohccobierggu maŋŋebárgga ja gaskavahkku Bocus d’Or álgogilvvuin Troandimis.