NRK Meny
Normal

-41 grader i Karasjok: Måtte kle på seg før sending

Programleder Thoralf Balto måtte kle på seg da varmeanlegget røyk i NRK Sápmis studio i Karasjok mens det var -41 grader utenfor. – Jeg har vært utsatt for verre ting enn dette, sier han selv.

Når varmeanlegget streiker og det er -42 ute blir det småkjølig innendørs også. Programleder Toralf Balto måtte kle på seg i NRKs studio i Karasjok.

Varmeovnen røyk i -42 grader hos NRK Sapmi

I Karasjok ble det kl. 6 i morges målt -42,1 grader. Kl. 10 lå temperaturen på -41,6.

Til og med i NRK Sápmis studio var det iskaldt fordi varmeanlegget hadde røket, men det stoppet ikke programleder Thoralf Balto.

– Blåste kald luft

– Det var skikkelig kaldt i fem-tiden da jeg kom på jobb. Jeg har ikke temperaturmåler i studio, men regner med at tempertaturen var ganske nær null grader, forteller han.

Før morgensendingen «Buorre iđit, Sápmi» startet kl. 7 så måtte han ned i garderoben for å hente noen jakker for å ha rundt bena, i tillegg til jakka og lua han allerede hadde tatt på seg.

– Det blåste kald luft inn i studio og jeg vet ikke hvordan man skal slå av anlegget, så derfor måtte jeg kle på meg.

Etterhvert ble det så kaldt at han måtte ta på seg hansker også.

– Det gikk bra å løfte spakene selv om jeg hadde på hansker, sier Thoralf, som selv er tekniker under sendingen.

Hoppet og småjogget

Mens musikken gikk måtte han også røre på seg for å holde på varmen.

– Jeg hoppet og småjogget rundt i studio, forteller han leende.

– Men jeg har vært utsatt for verre ting enn dette, hva er vel dette, sier den sporty programlederen, som har rukket å bli intervjuet flere ganger allerede av diverse medier etter at videoen ble offentliggjort på Facebook.