- Utestenger barn

Tore Lindi fra Karasjok reagerer på at treneren for småguttelaget i Nordlys bare ville bruke de beste spillerne under Altaturneringen i helga. Sønnen hans fikk beskjed om at han kun fikk spille hvis laget ledet med minst 4-0.

Altaturneringen 2009
Foto: Sara Ellen Anne Eira / NRK

Dermed ble han ikke med til Altaturnerinen i det hele tatt.

– Vi orket ikke å bruke flere tusen på overnatting i Alta og da bare sitte på benken under turneringen. Derfor valgte vi å være hjemme, sier far Tore Lindi fra Karasjok.

– Mister motivasjon

Han er kritisk til at treneren på denne måten utestenger enkelte spillere og er redd for at dette kan ta vekk motivasjonen hos spillerne.

– Jeg hadde forventet at treneren hadde klart sagt i fra at alle skal bli med og ikke snakket om hvem som får spille eller ikke. Alle skulle vært inkludert. Det er jo det som er hele poenget med turneringen, sier Lindi.

–Alle skal inkluderes

Leder for idrettslaget Nordlys, Roald Sandvik sier at de i følger det som er offisiell poltikk når det gjelder barnefotball, nemlig det at alle skal inkluderes i spillet.

– Men det er trenerne og lederne for de enkelte lagene som har ansvaret for å følge opp politikken, jeg som leder kan bare oppfordre dem til å gjøre det, sier Sandvik.

Tar opp med styret

Han synes det er beklagelig hvis det er slik at spillere som har fulgt treningene og laget ellers i sesongen blir utestengt under store turneringer slik som Altaturneringen.

- Jeg kommer til å ta opp denne problemstillingen i styret, sier leder i Nordlys idrettslag, Roald Sandvik.